Καταθέσεις στεφάνων στο Πολυτεχνείο- Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Με καταθέσεις στεφάνων στο Πολυτεχνείο, συνεχίζονται σήμερα, δεύτερη ημέρα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 43ης επετείου της εξέγερσης, οι οποίοι κορυφώνονται αύριο Πέμπτη με την πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης αφού κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των εξεγερθέντων στις 17 Νοεμβρίου 1973,  έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ήρθαμε για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αγώνες του ελληνικού λαού και της νεολαίας για εθνική ανεξαρτησία, Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία. Εδώ έγιναν αγώνες που δεν πρέπει να ξεχαστούν ποτέ και που θα πρέπει να είναι το ορόσημο και στις δύσκολες στιγμές που περνάμε. Πάντοτε η τιμή ανήκει σ’ αυτούς τους αγωνιστές».

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνόδευσαν στο Πολυτεχνείο ο ειδικός γραμματέας της Βουλής κ. Κώστας Βασιλάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Ελληνικού Κοινοβουλίου καθώς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Νίκος Φίλης, Θοδωρής Δρίτσας, Χρήστος Μαντάς, Μερόπη Τζούφη, Αντώνης Μπαλωμενάκης, Ιωάννης Γκιόλας, Αστέριος Καστόρης, Δημήτρης Ρίζος, Βάλια Βαγιωνάκη, Γιώργος Ψυχογιός, Γιάννης Τσιρώνης, Μανώλης Θραψανιώτης, Γιάννης Σαρακιώτης και Ανδρέας Ριζούλης

Το πρωί κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας και ο γραμματέας του Κ.Σ. της Νεολαίας, Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος.

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Σήμερα τιμούμε τους αγώνες των νέων ανθρώπων που έδωσαν και την ψυχή τους για να υπάρξει δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αναγνωρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες αυτούς.
Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι και θεωρούμε πως την επόμενη περίοδο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία η σκληρή μάχη την οποία δίνουμε».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο πλαίσιο του εορτασμού, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος ισχύουν την Τετάρτη και την Πέμπτη 16 και 17 Νοεμβρίου, λόγω των εκδηλώσεων για την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι ρυθμίσεις αυτές θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Θα κορυφωθούν την Πέμπτη, ημέρα της πορείας, οπότε θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους τους.

Η Τροχαία ζητά από τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και περιμετρικά της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.

Στο μεταξύ, τροποποιήσεις επέρχονται στα δρομολόγια και τις στάσεις λεωφορείων, τρόλεϊ και τραμ από το πρωί της Τετάρτης έως τις 06.00 της Παρασκευής, σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και σε όλο το κέντρο της πόλης, ανάλογα με τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες. Περισσότερες πληροφορίες δίνονται στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, στο τηλ. 11 185.

Ο τριήμερος εορτασμός θα φτάσει την Πέμπτη στο αποκορύφωμά του, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, στις 15:00. Το ιστορικό κτήριο της Πατησίων θα είναι ανοικτό από τις 08:30 έως τις 13:00, οπότε θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του Πολυτεχνείου, με ομιλίες από τους φορείς που απαρτίζουν την επιτροπή εορτασμού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here