Καταδότες θέλει τους Τούρκους πολίτες ο Ερντογάν

 

To προξενείο της Τουρκίας στο Ρότερνταμ ζήτησε από τουρκικές οργανώσεις στην Ολλανδία να αναφέρουν «προσβλητικά και δυσφημιστικά » σχόλια στα social media που θίγουν τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Τουρκία. Προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναφέρουν όποιον προσβάλλει την Τουρκία ή τον πρόεδρό της, το προξενείο παρείχε μια επίσημη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπου θα καταγγέλονται επωνύμως όλοι όσοι κάνουν τέτοια σχόλια.

Η τουρκική πρεσβεία επιβεβαίωσε στα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ότι τα μηνύματα στάλθηκαν με αφορμή την πρόσφατη εκστρατεία μίσους εναντίον του Προέδρου και της χώρας.
Η πρεσβεία αναφέρθηκε και στην πολύκροτη υπόθεση με το σατιρικό σόου μετά την προβολή του οποίο ξεκίνησε διπλωματικό επεισόδιο στις σχέσεις Γερμανίας – Τουρκίας. Ο Ερντογάν ζήτησε από τη Γερμανία να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Γιαν Μπέμερμαν επειδή στις 31 Μαρτίου, σε εκπομπή της δημόσιας γερμανικής ραδιοτηλεόρασης ZDF, απήγγειλε ένα σατιρικό ποίημα για τον Τούρκο Πρόεδρο, οι στίχοι του οποίου ανέφεραν ότι ο Ερντογάν χτυπάει κορίτσια, παρακολουθεί παιδική πορνογραφία και επιδίδεται σε κτηνοβασία.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here