Καταγγελία και βίντεο: Αντικαθεστωτικοί έριξαν αέριο χλωρίνης στο Χαλέπι σκοτώνοντας 7 αμάχους

 

χαλεπι χλωρινη 8

Μια σοβαρή καταγγελία που συνοδεύεται από βίντεο, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Μόνο που επειδή δεν είναι εναντίον του καθεστώτος Ασαντ, δεν έχει την ανάλογη επικοινωνιακή στήριξη στη Δύση.

Σύμφωνα με την καταγγελία και τις εικόνες, κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επίθεσης στη περιοχή Ραμούσα του Χαλεπίου, αντικαθεστωτικοί, «μετριοπαθείς» αντάρτες χρησιμοποίησαν χημικά όπλα, σκοτώνοντας 7 άμαχους πολίτες ενώ 20 έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με αναφορές από την περιοχή, το χημικό αέριο που χρησιμοποιήθηκε ήταν αέριο χλωρίνης και υπεύθυνη είναι η υποστηριζόμενη από την Δύση οργάνωση Nour El Din Al-Zinki.

Πρόκειται για την οργάνωση που έγινε διαβόητη, μετά τον αποκρουστικό και βάρβαρο αποκεφαλισμό ενός άοπλου 12χρονου παιδιού από μέλος της. Αποκεφαλισμό που αποτυπώθηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε ως κατόρθωμα από τους βάρβαρους μαχητές της.

Οπως επισημαίνεται δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούνται χημικά όπλα από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες για να πετύχουν το σκοπό τους και να προελάσουν στη πόλη του Χαλεπίου.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, μαχητές της οργάνωσης Fateh halab, επιτέθηκαν σε συνοικία Κούρδων με χημικά όπλα χωρίς ουδείς να θεωρηθεί υπεύθυνος ή το θέμα να απασχολήσει τα ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία ημέρα νωρίτερα είχαν γίνει καταγγελίες για ρίψη αερίου χλωρίνης από ρωσικά ελικόπτερα στη πόλη Σαρακέμπ, που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τον θόρυβο και τις εικόνες χρήσης χημικών όπλων στα προάστια της Δαμασκού, το καθεστώς Ασαντ, στο οποίο είχαν αποδοθεί τότε οι ευθύνες, δέχθηκε υπό την επιτήρηση του ΟΗΕ και της Ρωσίας, την καταστροφή όσων χημικών όπλων διέθετε.

χαλέπι χλωρινη 3χαλεπι χλωρινη 6

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here