Κατέθεσαν οι γονείς στη δίκη του Β. Γιακουμάκη-Στο εδώλιο και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής στο τριμελές εφετείο πλημμελειοδικών, στα Ιωάννινα, η δίκη για τον θάνατο του σπουδαστή της Γαλακτομικής Σχολής Β. Γιακκουμάκη. Κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση είναι ο πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και η τότε υπεύθυνη της εστίας. Στο εδώλιο και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Πρώτη μάρτυρας εξετάστηκε η μητέρα του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρία Φρονημάκη. Μέσα από τις ερωτήσεις της έδρας επιχειρήθηκε να ερευνήσει και να γνωρίσει το δικαστήριο αν η μητέρα γνώριζε ότι το παιδί της ήταν θύμα τρομοκράτησης από συμφοιτητές του.

Δεύτερος μάρτυρας ο πατέρας του 20χρονου σπουδαστή Ανδρέας Γιακουμάκης, ο οποίος προανακριτικά δεν είχε καταθέσει. Ο κ. Γιακουμάκης υποστήριξε ότι πριν από το θλιβερό γεγονός του θανάτου του παιδιού του δε γνώριζε συγκεκριμένα για βασανιστήρια, εκτός από μια φορά που τον είχε ενημερώσει η σύζυγος του ότι έκλειναν το ζεστό νερό στο παιδί.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι ήταν απόφαση του γιου του να φοιτήσει στη Γαλακτοκομική Σχολή.

Στην υπόθεση θα καταθέσουν 16 μάρτυρες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here