Κατάρ: Αυστηρώς ακατάλληλη η Χιονάτη και οι επτά νάνοι!

Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι κρίθηκαν… αυστηρώς ακατάλληλοι στο Κατάρ. Το παιδικό παραμύθι «εξορίστηκε» από τη βιβλιοθήκη ενός σχολείου επειδή η εικονογράφησή του θεωρήθηκε «άσεμνη».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, οι υπεύθυνοι του Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Κατάρ διέταξαν την απόσυρση του βιβλίου μετά την καταγγελία του πατέρα ενός από τους μαθητές που φοιτούν στο Διεθνές Σχολείο SEK, ένα ισπανικό ίδρυμα που εδρεύει στην πρωτεύουσα Ντόχα.

Ο πατέρας υποστήριξε ότι το βιβλίο των εκδόσεων Penguin Kids περιείχε «άσεμνες» εικόνες και φράσεις αλλά και «σεξουαλικά υπονοούμενα», γράφει η αραβική εφημερίδα Al Sharq. Το περιεχόμενο του παραμυθιού εξάλλου προσέβαλε «τα χρηστά ήθη».

Δεν έχει διευκρινιστεί ποιες εικόνες «σοκάρισαν» τον πατέρα. Στο εξώφυλλο του βιβλίου ο Πρίγκιπας κρατά στην αγκαλιά του τη χαμογελαστή Χιονάτη, αφού την έσωσε από τα μάγια της Κακιάς Μητριάς.

Η λυκειάρχης Βίβιαν Αρίφ είπε στον ιστότοπο Doha News ότι η διεύθυνση του σχολείου ενήργησε αμέσως μετά την καταγγελία και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το σχολείο λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και έχει 150 μαθητές, ηλικίας 3-18 ετών, από 27 διαφορετικές χώρες.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, το εμιράτο του Κατάρ απαγόρευσε την προβολή της ταινίας «Το κορίτσι από τη Δανία» που αφηγείται την ιστορία της τρανσέξουαλ Λίλι Έλμπε, κυρίως μετά τις διαμαρτυρίες πολλών χρηστών του διαδικτύου που χαρακτήριζαν «έκλυτη» την ταινία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here