Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών & εκλογές στις 27/9 ζητεί ο Π. Λαφαζάνης

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI(Γ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Tην κατάργηση του μπόνους τον 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και την καθιέρωση της απλής αναλογικής ζητάει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.  

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Λαφαζάνης με τον πρωθυπουργό, στον οποίον επίσης έθεσε το θέμα αλλά πήρε την απάντηση ότι όλα αυτά θα συζητηθούν μετεκλογικά, αναφέρεται:

«Δυστυχώς αυτή η φυσική συνάντηση, η οποία επιβάλλετο στο πλαίσιο της δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμών, δεν έγινε δυνατή εξαιτίας της αρνητικής τοποθέτησης του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα και δίνει στη δημοσιότητα την πρόταση που θα ανέπτυσσε στον κ.Τσίπρα και θα αναπτύξει και στους άλλους αρχηγούς των Κομμάτων της Βουλής ο κ. Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα ο Π. Λαφαζάνης ζητεί να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή και να ψηφισθεί τις επόμενες μέρες πρόταση για την κατάργηση στον εκλογικό νόμο του απαράδεκτου μπόνους των 50 βουλευτικών εδρών στο πρώτο κόμμα και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.

«Αυτή η πρόταση ήταν και ρητή προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και πιστεύουμε ότι πρέπει να ψηφισθεί από όλα τα κόμματα και τους βουλευτές, ώστε να καταστεί ο εκλογικός νόμος με τον οποίον θα διεξαχθούν οι προσεχείς εκλογές, για να εκφρασθεί δημοκρατικά και ανόθευτα η βούληση του ελληνικού λαού», κατέληξε η Λαϊκή Ενότητα.

Π. Λαφαζάνης: Εκλογές με απλή αναλογική, το νωρίτερο στις 27 Σεπτεμβρίου

Το νωρίτερο που πρέπει να γίνουν οι εκλογές είναι στις 27 Σεπτεμβρίου, επεσήμανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης στο περιθώριο της συνάντησής του με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει ένα αναλογικότερος εκλογικός νόμος.

Όπως τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, πρέπει να εξαντληθούν τα συνταγματικά περιθώρια για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις επιπτώσεις του μνημονίου.

«Με το Ποτάμι οι πολιτικές μας διαφορές είναι αγεφύρωτες, δεν υπάρχει περίπτωση σύγκλισης», εκτίμησε ενώ, όπως είπε, η Βουλή είναι ανοιχτή και δίνεται η ευκαιρία να ψηφιστεί η αφαίρεση του μπόνους των 50 εδρών, το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο δώρο» που δίνεται στο πρώτο κόμμα

«Να πάμε στις εκλογές που έρχονται με απλή αναλογική. Για να εκφραστεί ελεύθερα και έντιμα η βούληση του λαού», πρόσθεσε ο κ. Λαφαζάνης και εκτίμησε ότι η πρότασή του είναι εφικτή και ρεαλιστική.

Είπε ακόμη η Λαϊκή Ενότητα θα μετέχει σε μία Βουλή που συνεχίζει να λειτουργεί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here