Κατάληψη σχολείου από γονείς «γιατί λείπουν δάσκαλοι»

«Εχουν κλείσει δύο μήνες λειτουργίας του σχολείου κι ακόμα να στείλουν δασκαλους, με αποτέλεσμα οι τάξεις να υπολειτουργούν», καταγγέλλουν οι γονείς του  Δημοτικού Σχολείου Ασκού Θεσσαλονίκης

Όπως αναφέρει στην απόφασή του ο σύλλογος γονέων και κηδεμονων «υπάρχουν ελλειψεις στον κύριο κορμό δύο τάξεων και συγκεκριμένα στη Γ΄ και τη Στ’ τάξη, τη στιγμή που έχουμε καλυφθεί πλήρως από ειδικότητες»

«Πέρυσι λειτουργήσαμε κανονικά», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η  Κυριακή Κοτανίδου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. «Φέτος, όμως, ενώ στην αρχή ήλθαν έξι δάσκαλοι, δύο έφυγαν με αποσπάσεις και δεν αναπληρώθηκαν οι θέσεις, ενώ δεν υπάρχει εκπαιδευτικός και για το ολοήμερο. Η ένωση τάξεων δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους μαθητές».

Το σχολείο είναι χαρακτηρισμένο ως εξαθέσιο. Φέτος φοιτούν σε αυτό 83 μαθητές, εκ των οποίων 15 στην Ε’ και 12 στη Στ’ τάξη.

Την αναπλήρωση των θέσεων των δασκάλων επιδιώκει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή μπορεί να έχουμε δώσει λύση», ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, αποδίδοντας την καθυστέρηση στην κάλυψη των κενών στη γεωγραφική θέση του σχολείου, το οποίο δεν είναι στις πρώτες επιλογές των εκπαιδευτικών

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here