Κατάθεση της Ελενας Ακρίτα στη δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Στην επιστολή  που είχε στείλει προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση με την οποία είχε καταγγείλει παρέμβαση πολιτικού προσώπου εστίασε την κατάθεσή της κατά τη  δεύτερη ημέρα της δίκης για την υπόθεση του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, η δημοσιογράφος Ελενα Ακρίτα. 

Οπως είπε, πριν στείλει την επιστολή είχε διασταυρώσει τις πληροφορίες της, ενώ επικαλέστηκε δημοσιογραφικό απόρρητο.

Σε δηλώσεις της αμέσως μετά, έστειλε μήνυμα, ως δημοσιογράφος και ως μητέρα, ενάντια στην ενδοσχολική βία και τα «ρουσφέτια» των πολιτικών. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, οφείλουμε να δουλέψουμε ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, στην ενδοσχολική βία. Παράλληλα, σημείωσε πως πρέπει να λογοδοτήσουν για τη στάση τους βουλευτές που ενδιαφέρονται για τον παλαιοκομματισμό τους και το ρουσφέτι τους με την ρομφαία της ασυλίας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο Γιώργος Βιβιαδάκης, συγγενικό πρόσωπο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο δικηγόρος του κ. Μαρκογιαννάκη, σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης του έχει παραπεμφθεί ως ηθικός αυτουργός παράβασης καθήκοντος, όχι γιατί δεν τιμωρήθηκαν από τους άλλους κατηγορούμενους οι σπουδαστές που φέρονται να καταπίεζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο κ. Τζούμας ανέφερε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για τηλεφωνική παρέμβαση προς τον διευθυντή, για να τιμωρηθεί επιεικώς ένας φτωχός σπουδαστής, επειδή ζωγράφισε την Κρήτη στον τοίχο της Σχολής.

Ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, μετά τη διακοπή της δίκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αρχίζει και ξεκαθαρίζει εντελώς το τοπίο. Όπως είπε, μετά την εξέταση «ενός αξιόπιστου μάρτυρα», συγγενικού προσώπου της μητέρας του 20χρονου, δεν προκύπτει καμία ενέργεια του κατηγορούμενου, που θα έβλαπτε τα συμφέροντα του άτυχου σπουδαστή, για να ωφελήσει εκείνους που φέρεται ότι τον υπέβαλαν σε μπούλινγκ, με συνέπεια να μη στοιχειοθετείται η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για τον πελάτη του.

Η δίκη διεκόπη στις 15:00 και θα συνεχιστεί αύριο στις 9:00.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here