Κασιμάτης: Παραβιάσεις του Συντάγματος στη ψήφιση των μνημονίων

«Σοβαρές παραβιάσεις του Συντάγματος και του Ποινικού Κώδικα» κατά την ψήφιση των μνημονίων διαπίστωσε ο συνταγματολόγος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα μνημόνια.

Παράλληλα ο Γ. Κασιμάτης εκτίμησε ότι «τουλάχιστον το 70% του χρέους είναι επαχθές», ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση νομικά δεν υποχρεούται να φέρει στη Βουλή προς κύρωση την παράταση της δανειακής σύμβασης που συμφωνήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. «Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μορατόριουμ, προκειμένου να υπάρξει μία άλλη συμφωνία» επεσήμανε ο κ. Κασιμάτης και υπογράμμισε ότι η ψήφιση των μνημονίων χρειαζόταν αυξημένη πλειοψηφία 2/3 της Βουλής (δηλαδή 200 βουλευτές), διότι «παραχωρούσαν αρμοδιότητες εθνικών οργάνων σε ξένα όργανα» και πρόσθεσε ότι και η νέα συμφωνία, εφόσον εκχωρεί εθνική κυριαρχία, πρέπει να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία.

Τέλος σημείωσε ότι η Βουλή κύρωσε σχέδια συμβάσεων και όχι τις συμβάσεις και ότι οι συμβάσεις των μνημονίων αν και δεν κυρώθηκαν, εφαρμόσθηκαν αμέσως.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here