Καρδίτσα: Καταδικάστηκε χρυσαυγίτης για επίθεση με πτυσσόμενο κλομπ

Άλλη μια καταδίκη σε βάρος στελέχους της Χρυσής Αυγής. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας καταδίκασε τον Δημήτρη Γώγουλο, πυροσβέστη και στέλεχος της ναζιστικής οργάνωσης, σε 11 μήνες φυλάκιση με αναστολή για επίθεση με πτυσσόμενο κλομπ, στις 8/6/2013, σε βάρος αντιφασιστών στην Καρδίτσα.

Όπως ενημερώνουν σχετικά αντιφασίστες από την Καρδίτσα:

“…Αφού έφερε μαζί του ένα «φυτεμένο» μάρτυρα, ο οποίος έκανε τα πράγματα ακόμα καλύτερα για εμάς καθώς όσα έλεγε ήταν ασυναρτησίες, κατάφερε να αποδειχτεί από την αρχή πως ο σύντροφος δεν τραυματίστηκε από τη δεξιά γροθιά του φασίστα (το οποίο και ήταν ο βασικός ισχυρισμός του από την αρχή) αλλά από το πτυσσόμενο που κουβαλάει πάντα μαζί του. Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε από τους συντρόφους, από το μάρτυρα υπεράσπισης και από τη δικηγόρο μας το πολιτικό προφίλ του φασίστα και η πολιτική δράση των συντρόφων. Ενώ η εισαγγελέας και ο αισχρός δικηγόρος του φασίστα προσπαθούσαν από την αρχή να μην πάρει τέτοια τροπή η δίκη, λέγοντας πως τα αδικήματα που δικάζονται είναι ποινικά, η πλευρά μας επέμεινε και στο τέλος είπε αυτά που ήθελε, εξηγώντας τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χ.Α. και πως προφανώς συνδέονται όλες οι επιθέσεις τους φασίστα με τη συμμετοχή του στη Χρυσή Αυγή…”

Ο Γώγουλος είχε απασχολήσει και παλιότερα τις αρχές, τον Απρίλιο του 2013, όταν υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του για απειλές με μαχαίρι σε βάρος ενός φοιτητή στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Τότε ο Γώγουλος είχε υποδυθεί τον “άσχετο”.

Η καταδίκη του απέδειξε πανηγυρικά τις καταγγελίες των αντιφασιστικών οργανώσεων της πόλης και θα προσκομιστεί, μαζί με δεκάδες άλλες καταδικαστικές αποφάσεις, στην έδρα του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

πηγή: jailgoldendawn

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here