Καράογλου: Να αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Υπερ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων τάχθηκε  ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, τονίζοντας ότι «κάποτε τέτοια θέματα ταμπού πρέπει να τα ξεπεράσουμε».

Υποστήριξε ότι πρέπει να απολύεται όποιος δημόσιος υπάλληλος διαπιστωθεί ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, ύστερα από αξιολόγηση με ισχυρά και αντικειμενικά κριτήρια, διευκρινίζοντας ότι η ΝΔ δεν έχει ακόμη διατυπώσει επίσημα την πρότασή της.

Ο κ. Καράογλου απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της μονιμότητας στο δημόσιο στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με τίτλο «Ορκίζομαι», σε εκδήλωση στο Ωραιόκαστρο και απάντησε:

«Εγώ είμαι ένας από τους ανθρώπους, που έχουν την άποψη, ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί και -κατά την άποψή μου- θα πρέπει να αλλάξει. Αυτό δεν σημαίνει να πάμε από τη μονιμότητα, που σήμερα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, σε ένα καθεστώς όπου η επόμενη κυβέρνηση απολύει τους προηγούμενους υπαλλήλους κ.ο.κ.

Αλλά θα υπάρχουν ισχυρά κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία θα είναι αντικειμενικά, έτσι ώστε αν ένας υπάλληλος, δημόσιος υπάλληλος, δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, βεβαίως και να απολύεται. Κάποτε τέτοια θέματα ταμπού πρέπει να τα ξεπεράσουμε, και προσωπική μου άποψη, η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει διατυπώσει επίσημα την πρόταση της επ’ αυτού του ζητήματος, είναι ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρότατα το ζήτημα της μη ύπαρξης πλέον μονιμότητας όσον αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους».

Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Καράογλου κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «με μεθοδεύσεις επιχειρεί να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του όλες τις υπηρεσίες του κράτους». Είπε ότι είναι επιβεβλημένη η συνταγματική αναθεώρηση για να θωρακιστεί το Σύνταγμα που ισχύει και να φροντίσουμε να μην «ξεθωριάσει».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here