Κανονικά για 2η ημέρα, εν μέσω ασφαλιστικών μέτρων και πολιτικών αντιδράσεων, η δημοπρασία των 4 τηλεοπτικών αδειών-Φήμες ότι αποκτήθηκαν ήδη οι δύο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα επί της διαδικασίας, αλλά εν μέσω ασφαλιστικών μέτρων που θυροκολούνται και αντιδράσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ,συνεχίζεται ως τώρα η δημοπρασία των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, η οποία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης.

Εν τω μεταξύ το πρωί της Τετάρτης θυροκολήθηκαν στην εξωτερική πόρτα της ΓΓΕΕ πέντε φάκελοι αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων από τηλεοπτικούς σταθμούς κατά της διαδικασίας αλλά και κατά υποψηφίων.

Οο τηλεοπτικός σταθμός Star κοινοποίησε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της συμμετοχής στον διαγωνισμό του ομίλου Καλογρίτσα, διότι όπως αναφέρει δεν έχει ως αποκλειστική απασχόληση τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, αντίθετα έχει και άλλες δραστηριότητες.

Λίγο αργότερα στην πύλη θυροκολλήθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα του Alpha κατά του Ιβάν Σαββίδη.

Ο τρίτος φάκελος με ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκε λίγο μετά τις 11:30 το πρωί και ήταν από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 κατά της εταιρείας DIMERA συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη και λίγα λεπτά αργότερα θυροκολλήθηκαν και τα ασφαλιστικά μέτρα του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που κινείται κατά της διαδικασίας της δημοπρασιας.

Πέμπτος φάκελος ήταν αυτός του ΣΚΑΪ για ασφαλιστικά μέτρα κατά της δημοπρασίας από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αλλά και κατά των τεσσάρων νέων σχημάτων που μετέχουν στην εν εξελίξει διαδικασία.

Ομαλά η διαδικασία μέσα στο διαγωνισμό

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν χθες αργά τα βράδυ κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η διαδικασία ότι όλα μέχρι τώρα έχουν κυλήσει ομαλά και τα τελικά αποτελέσματα με τους 4 ιδιοκτήτες των 4 αδειών θα ανακοινωθούν το βράδυ της Τετάρτης.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν διάφοροι και τονίζουν ότι ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Ωστόσο φήμες κυκλοφόρησαν τα μεσάνυχτα ότι μετά την πρώτη νωρίτερα το απόγευμα, «σφραγίστηκε» και η δεύτερη τηλεοπτική άδεια.

Η όλη διαδικασία ξεκίνησε πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με τους εκπροσώπους των 8 εταιρειών που διεκδικούν τις 4 άδειες να πηγαίνουν στο κτίριο της ΓΓΕΕ με βαλ΄τσες και τα προσωπικά τους αντικείμενα αφού η όλη δημοπρασία αναμενόταν να διαρκέσει πάνω από 30 ώρες.

Μέσα στην ΓΓΕΕ τους έχουν παραχωρηθεί ειδικά δωματιάκια, τα οποία ελέγχθηκαν εξονυχιστικά ενώ τους έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα για να μην υπάρξει ο κίνδυνος καμίας διαρροής.

Ωστόσο η ΝΔ επιτέθηκε στη κυβέρνηση κατηγορώντας την για γκεμπελικές μεθόδους και προσπάθεια χειραγώγησης της ενημέρωσης μέσω της δημιουργίας ολιγοπωλίων ενώ υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει το νόμο Παππά, προκηρύσσοντας και άλλες άδειες με ανοικτή διαδικασία. Από την θέση της ΝΔ προκύπτει ότι δεν θα καταργήσει τις συγκεκριμένες 4 άδειες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here