Καμπανάκι απο τη ΔΕΗ -έως 30 Σεπτεμβρίου η «ανακωχή» και οι δόσεις -έρχονται 25.000 εντολές διακοπής το μήνα

Η ΔΕΗ προκειμένουν να αντιμετωπίσει τους ανεξόφλητους λογαριασμους που πλησιάζουν τα 3 δισ,  κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα αρχίσει να κόβει το ρευμα και -το κυριώτερο- τονίζει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει κάθε δυνατότητα αντιμετωπίσιμου διακανονισμού.

Συγκεκριμένα,  μέχρι τις 30 Σεπτεμρβίου μπορεί ο πελατης να ρυθμισει τις οφειλές του σε 36 δόσεις και έτσι να αντιεμτωπίζει μια σχετικά χαμηλή δόση παράλληλα με τους λογαριασμούς που βέβαια θα συνεχίσου ννα έρχονται ακάθεκτοι. Επισης θα μπορεί να ωφεληθεί από την έκπτωση του 15% στην τιμή του ρεύματος (όχι στα υπόλοιπα).

Μετά τις 30 Σεπτεμβρίου όμως επανέρχεται το παλιό καθεστώς, δηλαδή αν πάει κάποιος για διακανονισμό θα πρέπει να καταβάλει το 30% της οφειλής και οι δόσεις θα είναι μόνον οκτώ -που σημαίνει πολύ ηψηλότερο ποσό δόσης, το οποίο θα «συμπίπτει» κάθε δίμηνο και με τους νέους λοαγριασμούς που θα έρχονται, καθιστώντας την εξόφληση ακόμα πιο δύσκολη. Σημειωτέον δε ότι άπαξ και χαθεί δόση, χάνεται και ο διακανονισμός, οπότε «τρέχουν¨οι τόκοι.

Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στις αρχές Αυγούστου είχαν ξεπεράσει τα  2,7 δισ. ευρώ και αφορούσαν σε 1.500.000 καταναλωτές (ο μέσος όρος είναι οφειλή 1.800 ευρώ αλλά προφανώς δεν ισχύει, γιατί περιλαμβάνονται και μεγαλοοφειλέτες)

Η Επιχείρηση άρχισε από χτες να στέλνει χιλιάδες εντολές για διακοπή της παροχής -πρώτοι στην λίστα για διακοπή είναι όσοι οφείλουν πάνω από 3.000 ευρώ. Όμως αυτοί δεν είναι λίγοι ούτε είναι όλοι επιχειρηματίες. Περίπου 80.000 πελάτες (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) οφείλουν (με τους τόκους και τις πρσαυξήσεις) από 3.000 έως 8.000 ευρώ Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ΔΕΗ θα στέλνει 25.000 εντολές για διακοπή το μήνα

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here