Καμμένος – Μουζάλας: Ετοιμα τα 4 από τα 5 hot spot

ΦΩΤΟ: INTIME

Άμεσα θα λειτουργήσουν τα τέσσερα από τα πέντε κέντρα καταγραφής μεταναστών και προσφύγων, ενώ το πέμπτο στην Κω θα είναι έτοιμο σε πέντε ημέρες, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν το πρωί της Τρίτης με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Στη Σάμο, όπου λειτουργεί το κέντρο καταγραφής θα είναι έτοιμο στις 23 του μηνός, λόγω επέκτασης των εγκαταστάσεων, ενώ το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα υπάρξει προσθήκη σε αποθήκη του ΟΛΘ.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μουζάλας, το κέντρο επαναπροώθησης των προσφύγων στα Διαβατά δεν θα αντικατασταθεί, αλλά θα επεκταθεί με κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου του ΟΛΘ.

«Οι ένοπλες δυνάμεις και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέλαβαν την ευθύνη του συντονισμού της δημιουργίας των 5 hotspots και των 2 relocation centers σε συνεργασία με το συναρμόδια Υπουργεία», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Ήταν μια δύσκολη επιχείρηση. Αντιμετωπίσαμε αντίσταση στην Κω και στα Διαβατά», επεσήμανε ο Πάνος Καμμένος, λίγο πριν αναχωρήσει για την περιοδεία του στο ανατολικό Αιγαίο.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ευχαρίστησε στη συνέντευξη Τύπου, το υπουργείο Άμυνας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ. για την βοήθειά τους στην ολοκλήρωση και οργάνωση των κέντρων καταγραφής προσφύγων.

Η ολοκλήρωσή τους είναι εθνική υποχρέωση και ταύτιση με το εθνικό συμφέρον, είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μουζάλας.

Ακόμη και εάν δεν ήταν μία υποχρέωση προς την Ε.Ε., είναι μία εθνική υποχρέωση. Είναι ταύτιση με το εθνικό μας συμφέρον… Στο βίντεο βλέπετε τη δυνατότητα και την ανάγκη του κράτους μας να μην είναι ξέφραγο αμπέλι, αλλά να καταγράφει οποιονδήποτε μπαίνει μέσα. Να ξέρουμε ποιός είναι, από πού ήρθε, τι καπνό φουμάρει. Και δεύτερον, βλέπετε την προσπάθεια της κυβέρνησης και του κράτους να συμπεριφερθεί σε αυτούς τους ανθρώπους με αξιοπρέπεια και να τους δώσει όλα τα δικαιώματα τα οποία ο νόμος τους παρέχει…» σημείωσε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα κέντρα προσωρινής διαμονής προσφύγων – μεταναστών σε Λέρο, Χίο, Μυτιλήνη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here