Χρησμός Καμμένου: Λέμε «όχι» στη συμφωνία-Θα παραμείνουμε να αγωνιστούμε

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ηχηρό «όχι» στη συμφωνία που έφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ως αποτέλεσμα των σκληρών, πολύωρων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, είπε ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό εξέφρασε την αγανάκτησή του για το περιεχόμενο της συμφωνίας, μιλώντας για «πραξικόπημα», χωρίς όμως να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του σχετικά με την επικείμενη έγκρισή της από τη Βουλή και τη συμμετοχή του κόμματός του στην κυβέρνηση.

«Θα παραμείνουμε μαζί να αγωνιστούμε» τόνισε ώστε ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση να κυβερνήσουν τον τόπο, δήλωσε.

«Η συμφωνία που είχαν συζητήσει οι πολιτικοί αρχηγοί, και είχε ψηφιστεί στη Βουλή παραβιάστηκε πλήρως.  Ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα -εκ μέρους της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας και άλλων χωρών- που έφτασε σε σημείο εκβιασμού του με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό κούρεμα των καταθέσεων. Ο εκβιασμός διήρκεσε μέχρι τις πρωινές ώρες» είπε ο κ. Καμμένος .

Σε αυτή τη συμφωνία παρ’οτι ήταν αντίθετη με τις πεποιθήσεις μας συμφωνήσαμε για να πάρει ανάσα η χώρα, συνέχισε. Όμως σε αυτή τη συμφωνία (σσ. της Συνόδου Κορυφής) που φέρνει νέα δεδομένα, μιλά για 50 δισ. εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, για διατάξεις αλλαγών νόμων όπως στον κώδικα ποινικής δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και των Συνταγματικών Αξιών δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε, διευκρίνισε.

Εξήγγειλε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για αύριο ώστε να λειτουργήσουν τα όργανα του κινήματος, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι το κόμμα στηρίζει την προσπάθεια του πρωθυπουργού.

Ο Π. Καμμένος αναφερόμενος στις προσπάθειες του πρωθυπουργού και στα εκβιαστικά διλήμματα που του ετέθησαν σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο».

Κάποιοι ήθελαν η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σπάσει, συνέχισε. Εμείς δεν θα συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού με συμμετέχοντες που όταν -είναι απίστευτο- ο πρωθυπργός της Ελλάδας τα έδινε όλα στις Βρυξέλλες τόνιζαν ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα και να δώσουμε τα πάντα για να μείνουμε στο ευρω» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος ονοματίζοντας τους αρχηγούς της ΝΔ και του Ποταμιού.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here