«Καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν θα κάμψει τη λειτουργία της Δικαιοσύνης»

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνη» διαμηνύει ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος με αφορμή την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι της εισαγγελέως Γ.Τσατάνη από την οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

«Οι απειλές ή και ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής της πέφτουν στο κενό. Η απερίφραστη καταδίκη τρομοκρατικών επιθέσεων είναι αυτονόητη. Εξίσου αυτονόητη είναι και η πλήρης στήριξη στους δικαστικούς λειτουργούς από το Υπουργείο Δικαιοσύνης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Να ληφθούν μέτρα ζητεί η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατικό χτύπημα κατά συναδέλφου Εισαγγελικού Λειτουργού. Τονίζει προς τους εμπνευστές του και προς κάθε κατεύθυνση ότι οι  Εισαγγελείς επιτελούν το καθήκον τους, που συνίσταται στην πιστή εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών και δεν πτοούνται ούτε τρομοκρατούνται από τέτοιες βίαιες, αντικοινωνικές και αντιδημοκρατικές εγκληματικές συμπεριφορές.

Καλούν τέλος την Πολιτεία να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων φύλαξης και προστασίας των Εισαγγελικών και Δικαστικών Λειτουργών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here