Καμερούν: Κατανάλωση τοξικού αλκοολούχου ποτού- Τουλάχιστον 21 οι νεκροί

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, εικοσιένα άνθρωποι πέθαναν και έξι εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στο ανατολικό Καμερούν, έπειτα από κατανάλωση μιας τοξικής παρτίδας ενός τοπικού αποσταγμένου αλκοολούχου ποτού.

Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες πληροφορίες, τα θύματα ξεκίνησαν να αισθάνονται αδιαθεσία έπειτα από την κατανάλωση του ποτού οδοντόλ, μιας ισχυρής οινοπνευματώδους ουσίας –απόσταγμα είτε από φοινικικό οίνο, είτε από αραβόσιτο είτε από ζαχαροκάλαμο– σε ένα πάρτι την Κυριακή στην πόλη Μιντούρου, στο ανατολικό Καμερούν.

«Κάποιοι παρουσίασαν γαστρεντερικά προβλήματα, απώλεια όρασης, και απώλεια συνείδησης. Δεκατέσσερις άνθρωποι πέθαναν επί τόπου», υπογράμμισε ο Ρόμπερτ Μαρθουρίν Μπιντζάνγκ, ένας τοπικός αξιωματούχος υγείας.

Τα θύματα που εμφάνισαν απώλεια συνείδησης, μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό νοσοκομείο, όπου επτά άνθρωποι πέθαναν. Χθες, απεβίωσε ο τελευταίος από τους 21 ανθρώπους. Έξι ακόμη παραμένουν υπό παρακολούθηση.

Ο τοπικός κυβερνήτης Γκρεγκόιρε Μβονγκό επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών, ενώ οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν για τους κινδύνους κατανάλωσης του συγκεκριμένου αλκοολούχου ποτού.

Το εν λόγω ποτό, είναι δημοφιλές στην χώρα, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε οινόπνευμα και το χαμηλό του κόστος. Ωστόσο, η παραγωγή του δεν διέπεται από κανονισμούς, με συνέπεια οι θάνατοι στο Καμερούν που αποδίδονται στην κατανάλωση του συγκεκριμένου ποτού, να αποτελούν σύνηθες φαινόμενο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here