Καμίνης κατά Τόσκα, αστυνομίας για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ (Γ. ΛΙΑΚΟΣ)

Ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιρρίπτει ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία επέδειξε επιχειρησιακή ανεπάρκεια, στην αντιμετώπιση των επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι τα Εξάρχεια μετατράπηκαν για μια ακόμη φορά σε πεδίο μάχης και χαρακτηρίζει απαράδεκτο το σχεδιασμό της Αστυνομίας ο οποίος αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν κάτοικοι οι οποίοι έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον πολίτη».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εγκλωβισμό των κατοίκων των Εξαρχείων σε έναν ασφυκτικό κλοιό τυφλής βίας από τη μία, και επιχειρησιακής ανεπάρκειας από την άλλη».

Ολόκληρη η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη για τα επεισόδια στα Εξάρχεια είναι η εξής:

«Παρακολουθώ με αγανάκτηση να μετατρέπονται τα Εξάρχεια για μια ακόμα φορά σε πεδίο μάχης . Είναι απαράδεκτο ο σχεδιασμός της Αστυνομίας να αγνοεί ότι στα Εξάρχεια ζουν κάτοικοι οι οποίοι έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον πολίτη.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εγκλωβισμό των κατοίκων των Εξαρχείων σε έναν ασφυκτικό κλοιό τυφλής βίας από τη μία, και επιχειρησιακής ανεπάρκειας από την άλλη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here