Δικογραφίες για φοροδιαφυγή και «μαύρο» χρήμα κατά Καλογρίτσα και συγγγενικών του προσώπων

Δικογραφία για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατά του κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών. Το πόσο της φοροδιαφυγής αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ, καθώς εντοπίστηκαν αποκλίσεις μεταξύ των τραπεζικών του καταθέσεων και των φορολογικών δηλώσεων.

Η δικογραφία σχηματίστηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τις λίστες φοροδιαφυγής , που ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2015 και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της παραπομπής σε δίκη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επιχειρηματίας Ιωάννης -Βλαδίμηρος Καλογρίτσας πρόσφατα κατέβαλε στις φορολογικές αρχές ποσό 4 εκατομμυρίων καθώς είχε σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν επίσης αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η πληρωμή του καταλογιζόμενου φόρου οδηγεί σε απαλλαγή από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, ενώ ο υπόχρεος μπορεί μετά την καταβολή του ποσού να εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα.

Δύο άλλες δικογραφίες αφορούν τις κόρες του Χρήστου Καλογρίτσα και εκκρεμούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η μία θυγατέρα ελέγχεται για ποσό 3 εκατ. ευρώ και η άλλη για 6 εκατ. ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here