Καλή χρονιά! Η χώρα υποδέχθηκε το 2016 με ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον

ΦΩΤΟ: ΔΗΜ. ΜΕΣΣΙΝΗΣ

Μετά από μια οδυνηρή πεντατετία κρίσης, διαρκούς λιτότητας και οδυνηρών περικοπών, οι Ελληνες υποδέχθηκαν το 2016, με πολλές ελπίδες, πυροτεχνήματα κι ευχές για μια καλύτερη χρονιά. Στην Αθήνα, η πρωτοχρονιάτικη γιορτή στήθηκε κάτω από την Ακρόπολη,  στο πεζόδρομο του Θησείου, με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

ακροπολη μεσσινης 3

Η συντακτική ομάδα του  Press Publica, της πρώτης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης που δημιουργείται στο χώρο των ΜΜΕ, εύχεται σε όλους τους πολίτες να είναι το 2016, μια χρονιά υγείας, δημιουργίας, μεγαλύτερης συμμετοχής στη κοινωνική και πολιτική διαδικασία, ώστε να τερματισθεί η μακρά περίοδος της κοινωνικής καταστροφής που έφερε η νεοφιλελεύθερη κυριαρχία στην ΕΕ.

ακροπολη μεσσίνης 4

Το πρώτο πλοίο

Στον Πειραιά, τo επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Delos» που εκτέλεσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Θήρα, Νάξο και Πάρο, ήταν το πρώτο πλοίο που κατέπλευσε με την είσοδο του νέου έτους στο λιμάνι, εν μέσω βεγγαλικών, αποβιβάζοντας  219 επιβάτες.

Η πρωτοχρονιά στο κόσμο

Εκατομμύρια άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους μεγάλων πόλεων σε ολόκληρο τον κόσμο για να γιορτάσουν την έλευση του 2016, προσπαθώντας να αψηφήσουν τις απειλές περί τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια των πρωτοχρονιάτικων εκδηλώσεων. Οι εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις πραγματοποιήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να προετοίμαζε μια επίθεση αυτοκτονίας στο Μόναχο.

Τουλάχιστον 2 εκατομμύρια άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Ζανέιρο για να παρακολουθήσουν ένα εντυπωσιακού σόου πυροτεχνημάτων που διήρκησε 16 λεπτά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here