Καλή επιτυχία. Στις 16 Μαίου, η εκκίνηση των πανελλαδικών εξετάσεων

 

Τελειώσαν τα ψέμματα. Στις 16 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας ξεκινούν εφέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στα ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας για τους υποψήφιους που θα εξεταστούν με το καινούργιο σύστημα αλλά και εκείνους που επέλεξαν το παλαιό σύστημα, οι οποίοι αποτελούν όμως ένα πολύ μικρό ποσοστό των φετινών υποψηφίων.

Για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων, οι εξετάσεις ξεκινούν μια ημέρα μετά στις 17 Μαΐου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν θέματα και διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων και στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τα προγράμματα των επαναληπτικών εξετάσεων, των ειδικών μαθημάτων και της πρακτικής δοκιμασίας (αγωνίσματα) για τα ΤΕΦΑΑ.

Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν τα σχέδια των μηχανογραφικών δελτίων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ.

Μέσα στον Απρίλιο όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ (Γενικών Λυκείων) ή ΕΠΑΛ (Επαγγελματικών), στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την αίτηση-δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων στo http://wwwminedu.gov.gr

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here