Καλές οι πρωτοπόρες εφαρμογές, κάλλιστη η εφαρμογή των νόμων…

 

TOY ANTΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Η μερικών εβδομάδων εφαρμογή χαιρετίστηκε από τους πάντες ως πρωτοποριακή. Θεωρήθηκε ότι θα συμβάλλει στην εμπέδωση της αναγκαίας κοινωνικής συνείδησης μη κατάληψης από “ασυνείδητους” των θέσεων στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

dislife

Ο “εγκέφαλος” είναι ρωσικός, πρόκειται για την ρωσική μη κυβερνητική οργάνωση υπό την επωνυμία Dislife. Το κίνητρο προσέφερε η “αγία” των άστατων καιρών μας στατιστική. Σύμφωνα με τα ρωσικής προέλευσης αιτήματα της οποίας, περί το 30% των Ρώσων οδηγών επί καθημερινής βάσεως καταλαμβάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη θέσεις στάθμευσης αναπήρων.

Η σύγχρονη των πραγμάτων σειρά “θέλει” των στατιστικών ευρημάτων να έπεται η απάντηση της σύγχρονης τεχνολογίας. Πιστή σε αυτή τη σειρά η Dislife αποφάσισε να απαντήσει στην ασυνειδησία των οδηγών με την άξαφνη – ολίγον θρίλερ προβολή της εικόνας ενός ανθρώπου με αναπηρία, κάθε στιγμή που μια αναπηρική θέση στάθμευσης καταλαμβάνεται από μη αναπηρικό όχημα. Η φερόμενη ως πρωτοπόρα “εφαρμογή” που ήδη δοκιμάζεται σε κάμποσα ρωσικά γκαράζ  έχει ως βάση της την αναγνώριση/ επαλήθευση από ειδικές κάμερες του αυτοκόλλητου ειδικού αναπηρικού σήματος στάθμευσης. Όταν αυτό απουσιάζει, εμφανίζεται ως άλλος Big Brother η εικόνα του ανθρώπου με αναπηρία κατακρίνοντας τον ασυνείδητο παραβάτη.

Η θέσπιση και εφαρμογή αυστηρών κυρωτικών νόμων – λέει η κοινή λογική – θα αρκούσε και περίσσευε για τον δραστικό περιορισμό (αν όχι και για την εξάλειψη) του φαινομένου της συγκεκριμένου τύπου ασυνειδησίας. Αποδεικνύοντας ότι το έλλειμμα καταρχάς πολιτικής και συνακόλουθα κοινωνικής συνείδησης του δικαίου, γεννά στη διάρκεια πεδίο δόξης λαμπρό ώστε η τεχνολογική λεγόμενη πρωτοπορία να υποβάλλεται στον κοινό νου (και) ως κοινωνική…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here