“Καλά” νέα για τους άνεργους αναπήρους και τις οικογένειές τους

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

“15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα καλύπτεται από άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις με ποσοστό 50% και άνω και από όσους έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και από τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω. Επιπρόσθετα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση στα άτομα με αναπηρία, γονείς/ συζύγους/ αδέρφια /τέκνα ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε θέσεις ορισμένου χρόνου του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα”.

%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%bb%ce%ae%cf%88%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%ae%cf%81%cf%89%ce%bd-2

Το πιο πάνω “νέο” – πρόκειται για το άρθρο 25 του νόμου 2016 που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ την προπερασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου – αξιολογείται ως κάτι παραπάνω από καλό, αξιολογείται ως “η δικαίωση” των αγώνων τους, από αυτούς που πρώτοι όλων το μετέφεραν (ο λόγος για την εθνική συνομοσπονδία αναπήρων). Και αφού από αυτούς που πρώτοι όλων το μετέφεραν θεωρείται νέο καλό, εμείς δεν βρίσκουμε κανένα λόγο καλό να τους αμφισβητήσουμε και να τους κακοκαρδίσουμε.

Το καλό νέο θα μετεξελιχτεί και σε καλό (σκέτο) για αυτούς και αυτές που η επίσης καλή εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία εκπροσωπεί (δηλαδή, τα άτομα με αναπηρία), αν και όταν με το καλό γίνουν πράξη όλα αυτά που ο καλός νόμος προβλέπει. Γιατί το γράφουμε αυτό; Μη πάει ο νους σας στο κακό, το γράφουμε για να μη χρειαστεί σε κανέναν να απολογηθούμε ότι δεν το γράψαμε αν γίνει ξανά κάνα κακό – όλα πιθανά δεν είναι σε αυτή την κινούμενη άμμο επί της οποίας τα πάντα στη χώρα των Ελλήνων κινούνται; – και η αναμονή εξελιχτεί σε αόριστη. Για καλό και για κακό…

*“Συνολικά 1.050 προσλήψεις ατόμων με αναπηρία στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ προγραμματίζονται από την κυβέρνηση για το 2017, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ενσωματώθηκε στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο για την κινητικότητα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα. Ο αριθμός των 1.050 προσλήψεων αντιστοιχεί στο 15% των 7.000 διορισμών μόνιμου προσωπικού που μπορεί να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση την επόμενη χρονιά, ο οποίος είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον αριθμό ατόμων με αναπηρία που προσελήφθησαν στο Δημόσιο από το 1998 έως και το 2016 με τον προηγούμενο νόμο 2643/1998”: Μπα σε καλό τους – για τις λεγόμενες κυβερνητικές πηγές ο λόγος από τις οποίες πήγασαν οι πιο πάνω περί των προσλήψεων του 2017 “εκτιμήσεις” – δεν τους έφτανε το ένα καλό νέο της ψήφισης του νέου νόμου, για καλό και για κακό σε αυτό πρόσθεσαν και το ακόμα καλύτερο της (υποτιθέμενης) του χρόνου εφαρμογής του.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here