Κακουργηματικές διώξεις στον Μαυρίκο και στους δύο δημοσιογράφους

Ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας στον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκο και στους δημοσιογράφους Τάκη Μουσσά και Χρήστο Φράγκου. 

Επιπλέον ο εισαγγελέας άσκησε στον κ. Μαυρίκο ποινική δίωξη για παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Και οι τρεις αναμένεται να λάβουν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους. Πάντως, φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ ο κ. Μαυρίκος κάνει λόγο για σκευωρία που έχει στηθεί σε βάρος του.

Κατηγορούνται ότι εκβίαζαν οργανισμούς του δημοσίου, επιχειρήσεις και τράπεζες, απειλώντας στελέχη τους ότι σε περίπτωση που δεν τους έδιναν διαφήμιση, θα τους δυσφημούσαν μέσω του εντύπου τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα θα κληθούν ακόμη 4 άτομα: ένας άνθρωπος που είχε διασυνδέσεις με στελέχη τραπεζών και δήλωνε κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ένας ακόμη εκδότης, ένας διαχειριστής ιστοσελίδας και άλλος ένας δημοσιογράφος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν φτάσει σε σημείο να κάνουν ως και 40 τηλεφωνήματα την ημέρα στα θύματά τους για να εξασφαλίσουν την είσπραξη χρημάτων.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here