Κακοκαιρία: Ενας νεκρός από υποθερμία, προβλήματα, ουρές στην Πατρών-Κορίνθου

Ενας 77χρονος που είχε χαθεί στην περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας αν και βρέθηκε ζωντανός, κατέληξε τελικά στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου πιθανότατα από υποθερμία. Ο άνδρας αγνοούνταν από την Παρασκευή. Οπως εξήγησε, είχε χάσει τον προσανατολισμό του λόγω του χιονιά όταν βγήκε το πρωί από το σπίτι του.

Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν να είναι σώος και να ελέγχεται για προληπτικούς λόγους, όμως στη συνέχεια οι γιατροί αακοίνωσαν ότι ο άνθρωπος υπέκυψε στην υποθερμία.

Ουρές στην Εθνική Πατρών-Κορίνθου

Στο μεταξύ, ουρές οχημάτων σχηματίσθηκαν στο 155ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών -Πατρών στο ύψος του Αιγίου, με δεκάδες οδηγούς να έχουν εγκλωβιστεί καθώς δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Από την χιονόπτωση έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με την εθνική οδό Αθηνών – Πατρών να είναι κλειστή στο 175ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα. Το ίδιο ισχύει στο 172ο χλμ. στο ρεύμα προς Πάτρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ Αιγίου και Ακράτας, τόσο στην παλιά όσο και στη νέα εθνική οδό, ενώ στη νέα εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου ανάμεσα σε Ακράτα και Διακοπτό, η πυκνή χιονόπτωση δεν επέτρεψε τη διέλευση των οχημάτων, και δεκάδες οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις ουρές που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα έχει εγκλωβιστεί και ένα εκχιονιστικό μηχάνημα, με αποτέλεσμα να εγείρονται φόβοι για πολύωρη παραμονή των οδηγών σε συνθήκες ψύχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οχήματα έχουν παγιδευτεί εδώ και τουλάχιστον 2 ώρες, ενώ σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, οι οδηγοί εκφράζουν ανησυχίες ότι αν δεν δεν περάσει εκχιονιστικό θα αποκλειστούν από το χιόνι.

Στη μία τη νύχτα, όπως αναφέρει το the best, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, παραμένει σε ισχύ η απόφαση της Τροχαίας για διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου- Πατρών. Συγκεκριμένα, με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και στην Παλαιά Εθνική Οδό, για την ασφάλεια των οδηγών η Τροχαία αυτή την ώρα συνεχίζει αναστρέφει τα οχήματα στο ύψος των διοδίων του Κιάτου (ρεύμα προς Πάτρα) και στο ύψος των διοδίων του Ρίου (ρεύμα προς Αθήνα).

Το σύνολο σχεδόν των οχημάτων που βρέθηκαν ακινητοποιημένα νωρίτερα μεταξύ του Κόμβου Καλαβρύτων και του Κόμβου Ακράτας (περί του 165χλμ.) έχουν απομακρυνθεί, όμως στην άκρη του δρόμου υπάρχουν ακινητοποιημένα βαρέα οχήματα, τα οποία δυσκολεύουν την διαδικασία αποχιονισμού.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν προς Πάτρα τις επόμενες ώρες και μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Προβλήματα παρατηρούνται και στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ με το best.gr, να ενημερώνει ότι τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Πάτρα- Αθήνα εξαιτίας της πυκνής χιονόπτωσης και των προβλημάτων στην εθνική στο ύψος του Αιγίου και του Διακοπτού, επιστρέφουν στην Πάτρα.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: thebest.gr

Φωτογραφίες: patratora.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγουμένως στην εθνική οδό Πατρών- Κορίνθου, μεταξύ Ακράτας και Αιγίου, την κατάσταση επιδείνωσε η σύγκρουση δύο μεγάλων οχημάτων καθώς είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος και να δημιουργηθεί ουρά που ξεπερνούσε το ένα χιλιόμετρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυροσβεστική έχει διαθέσει 15 οχήματα στην εθνική οδό Ακράτας – Πατρών και επεμβαίνει για τη μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών στην Κορίνθου Πατρών από την Πυροσβεστική υπηρεσία στην οποία συμμετέχουν 60 άνδρες της υπηρεσίας, συνεχιζόταν ως αργά το βράδυ.  Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι στην Κορίνθου – Πατρών οδηγοί, δεν θέλουν να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους, δηλώνοντας στους πυροσβέστες που προσπαθούν να τους βοηθήσουν πως θα παραμείνουν μέσα σε αυτά, μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Πάντως μετά τις δέκα το βράδυ του Σαββάτου, άρχισε να υπάρχει έστω και μικρη ροή οχήματων στην Παλαιά εθνιική οδό στο ρεύμα προς Πάτρα.

 

 

Κλειστοί δρόμοι σε Ναύπακτο και Αιτωλοακαρνανία

Στο μεταξύ, λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην περιμετρική οδό της Ναυπάκτου, στο ρεύμα προς Ιτέα και γίνεται εκτροπή των οχημάτων, μέσα από την πόλη της Ναυπάκτου. Επίσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αντιρρίου- Λιδορικίου, ενώ στην ορεινή Ναυπακτία έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την τοπική κοινότητα Παλαιόπυργου προς Πλάτανο και από τη θέση Χάνι Φσουλά προς Άνω Χώρα.

Ακόμη, στην Αιτωλοακαρνανία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας- Προυσσού στη διασταύρωση Νερομάνας.

Η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Ολυμπία Οδός», σχετικά με την κίνηση στην εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ των κόμβων Καλαβρύτων και Αιγίου, αναφέρεται ότι «διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία».

Επίσης, αναφέρεται ότι «τα συνεργεία της «Ολυμπίας Οδού» από χθες το βράδυ επιχειρούν με όλες τις δυνάμεις ρίχνοντας αλάτι». Νωρίτερα μέσα στη μέρα, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση «είχαμε δύο συμβάντα με «δίπλωμα» νταλίκας και αρκετά μικρότερα συμβάντα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν».

Ακόμη, στην ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού» παρακαλούνται οι οδηγοί «ενόψει της νύχτας και της υψηλής πιθανότητας παγετού, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους για τις επόμενες ώρες και σε κάθε περίπτωση να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας».

Έκλεισε η παλαιά Εθνική Οδός Πατρών -Αιγίου -Κορίνθου

Πριν από λίγο ο πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας προχώρησε σε προσωρινό κλείσιμο και της παλαιάς Εθνικής Οδού Πατρών – Αιγίου – Κορίνθου προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων, τα οποία δουλεύουν στο τμήμα Αίγιο – Πάτρα. Το προσωρινό κλείσιμο κρίθηκε επιβεβλημένο για να αποφορτιστεί η παλαιά Εθνική οδός στην οποία σημειώνεται συνεχής έντονη χιονόπτωση.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις

Στο μεταξύ η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απευθύνει έκκληση προς του πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις δίχως τον απαραίτητο εξοπλισμό καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Για αυτό τον λόγο η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας θα παραμείνει σε 24ωρη επιφυλακή, με στόχο τον αποχιονισμό και την αποπαγοποίηση των δρόμων, ενώ προτεραιότητα δίνεται κυρίως στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Χαρακτηριστικό της έντασης της κακοκαιρίας, είναι πως έχει χιονίσει σε πολλές πεδινές περιοχές, όπως στον κάμπο της δυτικής Αχαΐας, στην πεδινή Ηλεία, ακόμα και στις παραλιακές περιοχές της Κυλλήνης και της Κουρούτας.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα, λόγω των χιονοπτώσεων είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στους δρόμους από το Αίγιο, το Διακοπτό και την Πάτρα προς τα Καλάβρυτα, καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων. Επίσης απαραίτητες είναι αλυσίδες από την Ακράτα προς την Ζαρούχλα και στη δημοτική οδό Δεμέστιχα- Λεοντίου- Μοίραλι- Ρακίτας.

Στην Ηλεία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αλυσίδες από το 73ο χιλιόμετρο, έως το 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πατρών- Τρίπολης, στην επαρχιακή οδό Ανδριτσαίνας- Επικούρειου Απόλλωνα, στη δημοτική οδό Ανδριτσαίνας- Λυνισταίνας- Κουφόπουλο- Δραγώγι- Φανάρι- Αμυγδαλιές- Μύρωνια του δήμου Ανδριτσαίνας- Κρεστενών και στη δημοτική οδό Σκληρός-Νέδα- Άγιος Σώστης- Αμπελιώνα- Πέτρα του δήμου Οιχαλίας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Αγρινίου- Καρπενησίου, από 28ο χιλιόμετρο, έως 52ο χιλιόμετρο, στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Άρτας από τη Χρυσοπηγή έως την γέφυρα Κομποτίου και στην επαρχιακή οδό Εμπέσου- Περδικακίου Αυλακιού από 12ο χιλιόμετρο, έως το 38ο χιλιόμετρο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here