Και 3ος νεκρός στο Σαιντ Ντενί-Ποιά ήταν η γυναίκα καμικάζι (βίντεο της ανατίναξης)

Στο διαμέρισμα-γιάφκα στο Σαιντ Ντενί, οι νεκροί κάτω από τα ερείπια, ήταν τελικά τρείς. Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωρισθεί επισήμως η  σορός της 26χρονης Χάσνα Αϊτμπουλαχσέν, ξαδέλφης του Αμπαούντ, η οποία ανατινάχθηκε στη διάρκεια της εφόδου. Η άλλη σορός ανήκει στον εγκέφαλο των τρομο-επιθέσεων, Αμπντελαχίμ Αμπαούντ.

Eδώ το τελευταίο βίντεο ντοκουμέντο από την ανατίναξη της γυναίκας καμικάζι μέσα στο διαμέρισμα του Σαιντ Ντενί.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι τρία άτομα σκοτώθηκαν στη διάρκεια της εφόδου. Εκτός από τη σορό του Αμπαούντ και της Αϊτμπουλαχσέν, έχει βρεθεί μία ακόμα σορός και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης.  Στα συντρίμμια βρέθηκε και μία τσάντα, η οποία περιείχε διαβατήριο στο όνομα της Αϊτμπουλαχσέν, που καταγράφηκε ως η πρώτη γυναίκα – καμικάζι της Ευρώπης.

Γεννήθηκε στο Κλισί λα Γκαρέν στα προάστια του Παρισιού τον Αύγουστο του 1989. Οι γονείς της ήταν Μαροκινοί που ήρθαν στη Γαλλία το 1973 και στη συνέχεια χώρισαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλωσε με τη μητέρα της, αλλά πέρασε διάστημα της ζωής της σε ανάδοχες οικογένειες, ενώ επισκεπτόταν συχνά τον πατέρα της που έμενε στο Κρόιτσβαλντ, κοντά στα γαλλο-γερμανικά σύνορα.

Οι γείτονες του πατέρα της στο Κρόιτσβαλντ την χαρακτηρίζουν ένα «χαρούμενο» κορίτσι, «λιγάκι χαμένο». Της άρεσε να φορά ένα μεγάλο καπέλο, γεγονός που οδήγησε στο παρατσούκλι «καουμπόισσα».

Υπήρξε διευθύντρια κατασκευαστικής εταιρείας, τη Beko Construction μέχρι το 2014. Γείτονάς της στο Παρίσι την χαρακτηρίζει «αγοροκόριτσο». Της άρεσε να φορά τζιν, αθλητικά παπούτσια και ένα μαύρο καπέλο μέχρι πριν από ένα μήνα, όταν άρχισε να φορά νικάμπ, τη μουσουλανική μαντίλα.

Τι λέει ο πατέρας του Αμπαούντ

Ο Ομάρ Αμπαούντ, πατέρας του Αμπντελχαμίντ, δήλωσε ότι ήθελε να συλληφθεί ζωντανός ο γιος του, αλλά σημειώνει ότι αισθάνεται μόνο «οργή και απέχθεια εναντίον του».

Η δικηγόρος του Ομάρ Αμπαούντ δήλωσε: «Ο πατέρας του ήθελε ο γιος του να ανακριθεί, να κατανοήσει γιατί επέλεξε αυτό το δρόμο». Ο Ομάρ Αμπαούντ επιθυμεί να λάβει επίσης πληροφορίες για τον άλλο γιο του, τον Γιουνίς, ο οποίος βρίσκεται στη Συρία από το 2014.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here