Και ο Κερέ υπόσχεται τώρα αύξηση δανεισμού εντόκων γραμματίων

Eνα ακόμη «τυράκι» ρίχνει  στη μάχη της διαπραγμάτευσης ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκης Κεντρικής Τράπεζας.  Επαναφέροντας υποσχέσεις των κ. Ντράγκι και Νταιισελμλπουμ προς την ελληνική κυβέρνηση τις οποίες όμως δεν τήρησαν, ο κ. Κερέ εκφράζει την  εκτίμηση ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε να αυξήσει το όριο στην έκδοση βραχυπρόθεσμου χρέους της Ελλάδας, εφόσον «υπήρχε στον ορίζοντα μια συμφωνία» μεταξύ της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, o Κερέ διατύπωσε αυτήν τη θέση κατά τη διάρκεια συνάντησης υψηλόβαθμων αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών από κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

Το στέλεχος της ΕΚΤ επισήμανε σε άλλους συμμετέχοντες στη συνάντηση της Τετάρτης ότι εάν η Ελλάδα βρεθεί κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τους διεθνείς πιστωτές της σχετικά με τους όρους που θα επιτρέψουν τη συνέχιση της βοήθειας και εφόσον υπάρξει η σαφής προοπτική άλλων πηγών χρηματοδότησης, το όριο έκδοσης των εντόκων γραμματίων θα μπορούσε να αυξηθεί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here