Και οι καλλιτέχνες στο δρόμο για το ασφαλιστικό

Διμαρτυρία μετά μουσικής έκαναν το μεσημέρι  καλλιτέχνες κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν  έξω από τον σταθμό του μετρό στην οδό Κοραή και στη συνέχεια έξω από το υπουργείο Εργασίας  μετά από πρόσκληση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος.

Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ο καλλιτεχνικός χώρος είναι από τους πιο εκτεθειμένους στις συνέπειες της κρίσης. Οι πολυετείς και πολυδάπανες σπουδές των μελών της – αφού δεν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση για τις Τέχνες – δεν αναγνωρίζονται.

Με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ουσιαστικά γίνεται αδύνατο για οποιονδήποτε εργαζόμενο να διεκδικήσει σύνταξη. Αλλά και οι ελάχιστοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των πολιτιστικών οργανισμών, καλούνται να εργαστούν μέχρι μια ηλικία, που υπερβαίνει κατά πολύ τα φυσικά τους όρια.

Ακόμη, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η ανεργία που φτάνει στο 80-90%, το ύψος των αμοιβών και η εργασία που είναι κατά κανόνα ανασφάλιστη οδηγούν τον καλλιτεχνικό κόσμο κάτω από τα όρια της φτώχειας επισημαίνουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here