Και οι καλλιτέχνες στους δρόμους για το ασφαλιστικό

Μετά τους αγρότες, τους δικηγόρους, τους επιστήμονες και οι καλλιτέχνες  κατεβαίνουν στο δρόμο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό. Στις  2 η ώρα το μεσημέρι  δίνουν ραντεβού  έξω από το σταθμό του μετρό στην Κοραή κι από εκεί  θα πάνε στο Υπουργείο Εργασίας.

                      Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) επισημαίνει ότι:

«Ο χώρος του Θεάματος -Ακροάματος είναι από τους πιο εκτεθειμένους στις συνέπειες της κρίσης. Οι πολυετείς και πολυδάπανες σπουδές μας (αφού δεν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση για τις Τέχνες) δεν αναγνωρίζονται.

Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ανεργία να φτάνει στο 80-90%, βιώνουμε τον νεοφιλελευθερισμό στην πιο στυγνή του μορφή. Οι αμοιβές βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας και η εργασία είναι κατά κανόνα ανασφάλιστη.

Με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ουσιαστικά γίνεται αδύνατο για οποιονδήποτε εργαζόμενο να διεκδικήσει σύνταξη. Αλλά και οι ελάχιστοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των πολιτιστικών οργανισμών, καλούνται να εργαστούν μέχρι μια ηλικία, που υπερβαίνει κατά πολύ τα φυσικά τους όρια».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here