Και επισήμως ο Βαγγέλης Μειμαράκης στην κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας

ΦΩΤΟ: INTIME ( Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Με ιδιαίτερη  αναφορά στην αφοσίωση με την οποία ο ίδιος υπηρέτησε διαχρονικά την ΝΔ και  σαφέστατες  αιχμές για όσους εγκατέλειψαν το κόμμα «και τώρα συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ» καθώς κι  εκείνους που αποστασιοποιήθηκαν όταν η ΝΔ ήταν στα «κάτω» της, ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

«Υπηρετώ τη Νέα Δημοκρατία από τότε που ιδρύθηκε. Δεν την παράτησα ποτέ. Ημουν πάντα παρών και στην πρώτη γραμμή. Αντιθέτως κάποιοι άλλοι αφού την εκμεταλλεύτηκαν, την εγκατέλειψαν.»

«Φιλοδοξώ να χτίσω κι όχι να γκρεμίσω. Με σύνθεση κι όχι αποσύνθεση, χωρίς αποκλεισμούς και στρατόπεδα. Προτείνω συγκατοίκηση με κανόνες. Είμαι διατεθειμένος να διορθώσω και να αλλάξω το κόμμα. «

Με τα λόγια  αυτά ,ο Βαγγέλης  Μεϊμαράκης  ανακοίνωσε  την διεκδίκηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας  αφού προηγουμένως  κατέθεσε 50  υπογραφές  στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την ομιλία του:

»  Πίστευα και πιστεύω στο χτίσιμο, όχι το στο γκρέμισμα.  Γι αυτό και βλέπω τη Νέα Δημοκρατία με σεβασμό στην πορεία της και στη προσφορά της .Τη βλέπω μέσα από το ράπισμα του χθες, του σήμερα και του αύριο.  Αισθάνομαι ταυτισμένος μαζί της. Την υπηρετώ από τότε που ιδρύθηκε και είμαι μέσα και στις χαρές της και στις στεναχώριες της. Δεν την παράτησα ποτέ.  Ημουν πάντα παρών, στην πρώτη γραμμή. Πάντα  στα δύσκολα οπως και αυτό το εκλογικό καλοκαίρι  που δέχθηκα να αναλάβω τη προεδρία και να την οδηγήσω στη μάχη. Ενόψει των δυσκολιών που υπήρχαν. Αντιθέτως  κάποιοι άλλοι αφού εκμεταλλεύτηκαν τη Νέα Δημοκρατία που τους τίμησε,  έγιναν υπουργοί  και υφυπουργοί, την εγκατέλειψαν.  Κάποιοι άλλοι έγιναν απολίτικοι  επειδή το κομματικό χρώμα είχε θαμπώσει.  Εγώ την υπηρετούσα με όλους τους προέδρους της. Την υπηρετώ για να προσφέρει στην κοινωνία, στους πολίτες, στην νεώτερη γενιά. Ετσι  λοιπόν με την εμπειρία του χθες και τις ανάγκες του σήμερα και την προοπτική του αύριο μπορούμε όλοι μαζί να  χτίσουμε τη Νέα Δημοκρατία.

Η πρόκληση ειναι μεγάλη. Ο ελληνικός λαος απογοητεύτηκε και ζητάει ελπίδα και ανανεωμένη Νεα Δημοκρατία που  διεκδικεί την ευθύνη της ελπίδας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here