Και δεύτερο «όχι» δικαστών στην έκδοση άλλων 2 φοιτητών στην Ιταλία

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Και δεύτερο «όχι» είπε σήμερα Παρασκευή το Συμβούλιο Εφετών στην έκδοση στις ιταλικές αρχές και άλλων δύο φοιτητών που διώκονται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης με αφορμή τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς του 2015 στο Μιλάνο. Ετσι, ύστερα από δύο μαραθώνιες συνεδριάσεις, χθες και σήμερα,  το δικαστικό συμβούλιο -με διαφορετικές συνθέσεις- απάντησε αρνητικά στην έκδοση  των 4 πρώτων από τους συνολικά 5 εκζητούμενους φοιτητές. Η ποινική τύχη του πέμπτου θα κριθεί την Δευτέρα. 

Το αίτημα του Ιταλού ανακριτή αφορά κατηγορίες για αδικήματα σχετικά με «καταστροφές» και «διακεκριμένη αντίσταση», οι οποίες τιμωρούνται με ποινές από 8 έως 15 χρόνια, ενώ επιτρέπεται απροσδιόριστος χρόνος προφυλάκισης.

Από την πλευρά της υπεράσπισης ζητείται να μην γίνει αποδεκτό το ιταλικό αίτημα και οι πέντε να δικαστούν στην Ελλάδα βάσει του δικαιώματος της χώρας μας να αρνηθεί την έκδοση πολίτη της.

Υποστηρίζουν επίσης οι συνήγοροι των φοιτητών ότι το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί από την ιταλική Δικαιοσύνη σε βάρος των εντολέων τους , είναι «αόριστο και σαθρό», ενώ τονίζουν πως βρίθει αοριστιών και αντιφάσεων ενώ υποκρύπτει κατασταλτικού τύπου διαδικασίες και ποινικοποίηση του δικαιώματος συμμετοχής σε διαδήλωση.

Σημειώνουν μάλιστα πως οι εντολείς τους δεν συνελήφθησαν στη διαδήλωση, αλλά προσήχθησαν την επόμενη ήμερα ενώ έβγαιναν από κατειλημμένο χώρο, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά και ενισχύει την πεποίθηση των συνηγόρων ότι πρόκειται για φρονηματικές διώ

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ!ΑΣ ΛΥΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ,ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!ΕΝΑΣ ΕΞ ΗΜΩΝ ΕΙΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ!ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ ΠΗΡΑΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here