Και ένας έλληνας στο 4ο Φόρουμ των σοφών στα Μαθηματικά και τους Υπολογιστές

Για τέταρτη χρονιά συγκεντρώθηκαν στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας τα «κεφάλια» στα πεδία των Μαθηματικών και της επιστήμης των Υπολογιστών.

Στο πλευρό των 21 «σοφών» θα είναι 200 προσεκτικά επιλεγμένοι και πολλά υποσχόμενοι νέοι επιστήμονες των μαθηματικών και της πληροφορικής από 50 χώρες.

Το κεντρικό θέμα του φόρουμ (18-23 Σεπτεμβρίου), που πραγματοποιείται στο Νέο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, θα είναι οι εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, οι πιθανές εφαρμογές της και οι προκλήσεις της για την κοινωνία. Την πρωτoβουλία για τη δημιουργία του ετήσιου φόρουμ είχαν το γερμανικό Ίδρυμα Klaus Tschira Stiftung και το Ινστιτούτο Θεωρητικών Μελετών της Χαϊδελβέργης.

Στο φετινό Φόρουμ συμμετέχει και ο ελληνικής καταγωγής ο Ι. Σηφάκης ο οποίος θα μιλήσει για τη «Φύση της Επιστήμης των Υπολογιστών» ως ανεξάρτητου πεδίου επιστημονικής γνώσης, αναλύοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές με την μελέτη των φυσικών φαινομένων από τη Φυσική και τη Βιολογία.

O I. Σηφάκης σήμερα είναι καθηγητής στην Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης (EPFL) και διευθυντής του Κέντρου Ολοκληρωμένης Έρευνας στη Γκρενόμπλ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here