Καθυστερεί η απομάκρυνση αμάχων και ανταρτών από το Χαλέπι, παρά τη συμφωνία-Υπό τον πλήρη έλεγχο του Ασαντ η πόλη

Kαθυστερεί η διαδικασία της απομάκρυνσης των αμάχων και των αντικαθεστωτικών ανταρτών από το ανατολικό Χαλέπι, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες. To πρωί της Τετάρτης, τα λεωφορεία βρίσκονταν ακινητοποιημένα στο σημείο αναχώρησης αλλά η αποχώρηση δεν είχε ξεκινήσει, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο μαρτυρίες.

Πληροφορίες μιλούν για διαφωνίες μεταξύ Ασαντ και Ρωσίας γεγονός που μπορεί να μεταθέσει την αποχώρηση για την Πέμπτη.

Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, που συλλέγει πληροφορίες από τη συριακή σύρραξη, υποστηρίζει πως η καθυστέρηση οφείλεται στη δυσαρέσκεια της Δαμασκού για την κατάρτιση της συμφωνίας χωρίς πλήρη διαβούλευση μαζί της.

Άλλες αναφορές από τους αντικαθεστωτικούς υποστηρίζουν στο Reuters πως η καθυστέρηση οφείλεται στην στάση σιιτικών πολιτοφυλακών που πρόσκεινται στον Άσαντ.

Την ίδια στιγμή, η Δαμασκός αρνείται τις κατηγορίες για μαζικές εκτελέσεις από τις δυνάμεις που πρόσκεινται σε αυτήν κατά την ανακατάληψη της πόλης.

Μαρτυρίες στο βρετανικό πρακτορείο υποστηρίζουν πως κάτοικοι καίνε αντικείμενα που δεν μπορούν να πάρουν μαζί τους, φοβούμενοι λεηλασίες από τις φιλοκαθεστωτικές ομάδες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here