Καθυστερεί η ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαντάγια

Την Δευτέρα θα παραδοθεί τελικά η ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη Μαντάγια της Συρίας και σε δύο αποκλεισμένα χωριά στα βορειοδυτικά της χώρας, μετά τη  συμφωνία που επιτεύχθηκε το Σάββατο. Η αυτοκινητοπομπή του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (WFP) που μεταφέρει τρόφιμα και φάρμακα στην πόλη των 40.000 ατόμων επρόκειτο να ξεκινήσει την Κυριακή, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν, εξαιτίας διαφωνιών της τελευταίας στιγμής.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει την πρόσβαση στην πόλη που ελέγχεται από τους αντάρτες, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Αξιόπιστες πληροφορίες από τη Μαντάγια ανέφεραν ότι οι άνθρωποι εκεί πεθαίνουν κυριολεκτικά από την πείνα.  Δεν είχε διευκρινιστεί ωστόσο το πότε θα προωθηθούν τα είδη πρώτης ανάγκης.

«Ορίστηκαν η ημερομηνία και η ώρα. Η βοήθεια θα φτάσει στις τρεις πόλεις το πρωί της Δευτέρας. Και στις τρεις ταυτόχρονα» είπε μια πηγή. Μια δεύτερη, φιλοκυβερνητική συριακή πηγή επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία.

Η Μαντάγια πολιορκείται από τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ενώ οι δύο κοινότητες στην επαρχία Ιντλίμπ -η Φούα και η Καφράγια- είναι περικυκλωμένες από αντάρτες που μάχονται το συριακό καθεστώς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here