Καθυστέρηση πληρωμών τώρα, ζητά ο Γ. Μηλιός και μιλά για όριο αναληψεων

Με αφορμή το ορόσημο της 22ας Ιουνίου, όπου πρέπει να πληρωθούν 3,5 δις ευρώ στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα, ο Γιάννη Μηλιός ζητά από την κυβέρνηση να προσχωρήσει σε καθυστέρηση πληρωμών από τώρα, αφού αυτός είναι όπως τόνισε, «ο μηχανισμός εκβιασμού».

Μιλώντας σε εκδήλωση του Κόκκινου Δικτύου στην Θεσσαλονίκη, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ,  επανέλαβε ότι είμαστε σε κρίσιμο σημείο «Δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενιαία συμφωνία, όπως θέλουμε, που να βασίζεται, μάλιστα, έστω και με μια κουτσουρεμένη αναδιάρθρωση του χρέους. Πάρα πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα πάνε πάλι με δόσεις ώστε να καλυφθεί αυτό το πρόβλημα που υπάρχει στις 22 Ιουνίου. Δεν υπάρχει νωρίτερα. Στις 22 Ιουνίου υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι πρέπει να πληρωθούν 3,5 δισεκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.Επομένως λέω να εστιάσουμε σε αυτό το ζήτημα: Γιατί δεν γίνεται μία καθυστέρηση πληρωμών τώρα. Αφού το ξέρουμε, το βλέπουμε, αυτός είναι ο μηχανισμός του εκβιασμού. Κι αυτός ήταν πάντα». είπε.

Ζήτησε είσης να μην υπάρξει συμβιβασμός που να αφήνει τα πράγματα ως έχουν και να είμαστε ευχαριστημένοι ότι δεν θα κοπούν άλλο μισθοί και συντάξεις», ενώ αναφερόμενος στη φυγή κεφαλαίων από τις Τράπεζες, είπε ότι αν είχε τεθεί όριο αναλήψεων στα 300 ευρώ, αυτό το ποσό είναι αρκετό για το 95% των Ελλήνων, δηλαδή να παίρνουν 300 ευρώ την ημέρα από τις Τράπεζες, δεν θα υπήρχε πρόβλημα.

Ασκησε κριτική στον  ΣΥΡΙΖΑ  που πάτησε «πάτησε σε δύο βάρκες»  και στον υπουργό Οικονομικών για το ποσοστό 70% αποδοχής του προγράμματος του μνημονίου. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει προεκλογικά για το 70% ίσως να ήταν τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου», σημείωσε με νόημα και κάνοντας μνεία και στο δικό του θέμα, παρατήρησε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν στελεχώθηκε από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι οι προεκλογικές επεξεργασίες του «μπήκαν στο περιθώριο» ενώ «πέρασαν μπροστά άλλες».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here