Καθολική κατακραυγή της θεατρικής Κύπρου για το κρούσμα λογοκρισίας στο Εθνικό Θέατρο

 

 

Μετά την δημοσιοποίηση του κειμένου – παρέμβασης ανθρώπων του θεάτρου από την Κύπρο ενάντια στην σκαστή περίπτωση/ μεθόδευση λογοκρισίας που είχε σαν στόχο αλλά και εντέλει αποτέλεσμα το κατέβασμα παράστασης από την πειραματική σκηνή του ελληνικού Εθνικού Θεάτρου, η δυναμική της εκ Κύπρου ορμώμενης συμπαράστασης στους Έλληνες συναδέλφους που αγωνίζονται ώστε το απεχθές “φαινόμενο” εν τη γενέσει του να εξουδετερωθεί έχει αποκτήσει τον χαρακτήρα της καθολικής.

Όπως ενημερωνόμαστε, αυτό που συμβαίνει στην πράξη είναι ότι ειδικά μεταξύ των Κυπρίων ηθοποιών της νέας γενιάς, η υπογραφή του κειμένου είναι αντιληπτή όχι ως κίνηση υποχρέωσης έναντι των της Ελλάδας συναδέλφων τους, αλλά ως χρέος βαθύ και υπαρξιακό έναντι της ουσίας του πολιτισμού που και οι ίδιοι “μια ζωή” έχουν ταχθεί να υπηρετούν.

Οι πρόσθετες της αρχικής ανάρτησης στο www.presspublica.gr υπογραφές που ακολούθως δημοσιοποιούμε ας είναι αντιληπτές στον αναγνωστικό νου ως ενδεικτικές, σε αυτές κάθε στιγμή αθροίζονται και θα συνεχίσουν με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό να αθροίζονται πολλές περισσότερες. Στην ουσία, όλη η “θεατρική Κύπρος” δηλώνει παρούσα στον αγώνα των ανθρώπων του πολιτισμού στην Ελλάδα για την προστασία του δικαιώματος ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασής της.

Σε προηγηθείσα ανάρτηση μπορείτε ξανά να διαβάσετε το κείμενο συμπαράστασης και τις αρχικές υπογραφές που το συνοδεύουν, οι άνθρωποι του θεάτρου από την Κύπρο που προσθέτουν την δική τους υπογραφή είναι:

Ελένη Σιδερά

Παρίσης Αλέξανδρος

Άντρια Ζένιου

Μάριος Κακκουλή

Νιόβη Χαραλάμπους

Ηλίας Ανδρέου

Μαρίνα Βασιλείου

Βασιλική Ανδρέου

Δήμητρα Δημητριάδου

Γιώργος Κυριακού

Κώστας Συλβέστρος

Μαριάννα Σάντη

Χριστίνα Κωνσταντίνου

Μαρία Κυριακού

Μιχάλης Χρήστου

Μόνικα Μελέκη

Σοφία Καλλή

Παναγιώτης Κυριάκου

Βαλεντίνος Κόκκινος

Πένυ Φοινίρη

Ξένια Προδρόμου

Μάριος Ιωάννου

Μυρτώ Κουγιάλη

Ειρήνη Ανδρονίκου

Εύα Μιλτιάδους.

To be continued…  

 

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here