Κάμερον: Μη επαρκής πρόοδος στις συνομιλίες για αποτροπή Brexit

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, δεν θεωρεί επαρκή τη πρόοδο που έχει επιτευχθεί  στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους του με αντικείμενο τις μεταρρυθμίσεις που ζητά το Λονδίνο για να παραμείνει στην ΕΕ.

 Οπως δήλωσε μετά το γεύμα εργασίας που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ: «Κάναμε πρόοδο σήμερα, αυτό δεν αρκεί, θα είναι δύσκολη» η συνέχεια, είπε ο Κάμερον μιλώντας στο βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Sky News. «Αν η συμφωνία είναι καλή, θα τη δεχτώ, αν δεν είναι, δεν θα τη δεχτώ», επέμεινε, αναφερόμενος στην επαναδιαπραγμάτευση της συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε..

Ο Κάμερον θέλει να επιβάλει μορατόριουμ τεσσάρων ετών στις κοινωνικές παροχές των μεταναστών που προέρχονται από χώρες της Ε.Ε. και επιθυμούν να εργαστούν στη Βρετανία όμως αυτή η απαίτηση είναι αντίθετη με την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί ότι θα οργανώσει δημοψήφισμα, μέχρι τα τέλη του 2017, με μοναδικό ερώτημα την παραμονή της χώρας του στην Ε.Ε. ή όχι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here