Κάθαρμα και εγκληματίας ο διπλωμάτης που αυτομόλησε λέει η Β. Κορέα

Ο βορειοκορεάτης διπλωμάτης Τάε Γιονγκ Χο που υπηρετούσε στο Λονδίνο, σε μία από τις λίγες πρεσβείες της χώρας και αποφάσισε να αυτομολήσει στη Νότιο Κορέα, δέχθηκε την δριμεία, όπως αναμενόταν της Πιόνγκγιανγκ.

Το επίσημο πρακτορεία της Β. Κορέας KCNA ενημέρωσε τους Βορειοκορεάτες για «ξεδιάντροπη προδοσία» του διπλωμάτη που αρνήθηκε να κατονομάσει. Αλλά δεν έμεινε εκεί.

Παρουσίασε ένα εκτενές πορτρέτο του προδότη κατηγορώντας, εκ των υστέρων τον φυγά για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, διαρροή κρατικών μυστικών αλλά και σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης.

«Θα έπρεπε να είχε λάβει την τιμωρία του Νόμου για τα εγκλήματα που διέπραξε, αλλά απέρριψε την πατρίδα που τον μεγάλωσε, και ακόμη και τους ίδιους του τους γονείς και τα αδέλφια, διαφεύγοντας και σκεπτόμενος μόνο πώς θα γλιτώσει τον εαυτό του» εξηγεί το KCNA.

Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίζει το πρακτορείο, «έδειξε τι κάθαρμα είναι, που του λείπει ακόμη και το στοιχειώδες επίπεδο αφοσίωσης και ακόμη και τα μικρότερα ψίχουλα συνείδησης και ηθικής που απαιτούνται για να θεωρείται κάποιος ανθρώπινο ον».

Η Νότιος Κορέα είχε ανακοινώσει την αυτομόληση, λέγοντας πως αποδέχθηκε τον Τάε Γιονγκ Χο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here