Ιταλία: Ιερέας αποδίδει τους σεισμούς σε «θεία τιμωρία» για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων

Την οργή του Βατικανού προκάλεσε ένας Ιταλός ιερέας με τους ισχυρισμούς του, όταν ανέφερε ότι οι πρόσφατοι δολοφονικοί σεισμοί στη γείτονα χώρα, ήταν «θεία τιμωρία» για την υιοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Ο λόγος για τον ιερέα Giovanni Calavcoli, γνωστό για τις υπερσυντηρητικές και στην εν λόγω περίπτωση ρατσιστικές απόψεις του, ο οποίος προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση στις 30 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη, η κεντρική Ιταλία δέχτηκε το τρίτο και μεγαλύτερο πλήγμα, όταν χτυπήθηκε από σεισμό μεγέθους 6.6 Ρίχτερ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Cavalcoli στο εκκλησιαστικό Καθολικό ραδιόφωνο «Maria», ισχυρίστηκε ότι «οι σεισμοί ήταν θεία τιμωρία για την προσβολή προς την οικογένεια και την αξιοπρέπεια του γάμου, μέσα από το σύμφωνο συμβίωσης».

Να σημειωθεί ότι η Ιταλία είναι μία από τις τελευταίες δυτικο-ευρωπαϊκές χώρες που αναγνώρισε επισήμως τις σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων, εισάγοντας, μάλιστα, τον προηγούμενο μήνα νομοθεσία που επιτρέπει το σύμφωνο της μεταξύ τους συμβίωσης.

Ο συγκεκριμένος σταθμός, αποστασιοποιήθηκε από τις δηλώσεις του ιερέα, ενώ το Βατικανό εξέδωσε αυστηρή επίπληξη προς το πρόσωπό του, υπογραμμίζοντας ότι η ιδέα ενός εκδικητικού θεού αποτελεί «παγανιστική οπτική».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here