Ιταλία: Διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης Ρέντσι στην παιδεία

«Ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα» και «τα σχολεία λένε όχι στον Ρέντσι». Με αυτά τα δύο κεντρικά συνθήματα οι Ιταλοί διαδηλώνουν στους δρόμους όλης της χώρας  κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης την οποία εφαρμόζει η κυβέρνηση Ρέντσι.

Σε απεργία κατέβηκαν και οι εκπαιδευτικοί των αυτόνομων συνδικάτων Cobas, Unicobas, Anief και Cub.

Μαθητές και καθηγητές διαδήλωσαν μπροστά στην βουλή της Ρώμης με αίτημα την πρόσληψη όλων των εποχικών εκπαιδευτικών για τους οποίους η μεταρρύθμιση της ιταλικής κεντροαριστερής κυβέρνησης δεν εγγυάται μόνιμη θέση εργασίας.

Παράλληλα, η απεργιακή κινητοποίηση και οι διαδηλώσεις απορρίπτουν την «ταπεινωτική απόφαση της κυβέρνησης Ρέντσι να αυξήσει κατά 8 ευρώ μεικτά τους μισθούς των καθηγητών», έπειτα από έξι χρόνια κατά τα οποία οι αποδοχές όλων των δημοσίων υπαλλήλων είχαν «παγώσει».

Στο Μιλάνο, οι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία και τραυματίσθηκαν στο κεφάλι ένας 50χρονος καθηγητής και ένας 18χρονος μαθητής.

Στη Νάπολη δυο νέοι και τέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούσθηκαν με τους διαδηλωτές, οι οποίοι ήθελαν να κατευθυνθούν προς την τοπική έδρα της Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here