Η ιστορική συναυλία των Rolling Stones στην Κούβα

συναυλια rollings stinew cuba

Εκατοντάδες χιλιάδες Κουβανοί παρακολούθησαν χθες βράδυ την ιστορική συναυλία που έδωσε, δωρεάν, το θρυλικό συγκρότημα στο αθλητικό κέντρο της Αβάνας.

ΟΙ Rolling Stones με τον γερόλυκο Μικ Τζάγκερ άνοιξαν την  συναυλία με το τραγούδι  «Jumpin’ Jack Flash», το οποίο είχε ηχογραφηθεί για πρώτη φορά το 1968 και συνέχισε με το «It’s Only Rock ‘n Roll (But I Like It)».

τζαγκερ2

Οι θαυμαστές του ροκ συγκροτήματος άρχισαν να συγκεντρώνονται 18 ώρες πριν από την ώρα που θα άρχιζε η συναυλία, ενώ υπολογίζεται ότι αυτοί που την παρακολούθησαν ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο.

«Μου αρέσει ο Μικ Τζάγκερ τόσο πολύ. Πάντοτε το ονειρευόμουνα αυτό. Δεν μπόρεσα να κοιμηθώ όταν έμαθα ότι ήταν εδώ», σημείωσε η Άνχελα Μενέντες μια θαυμάστρια του συγκροτήματος. Οι Rolling Stones σχηματίστηκαν το 1962 στο Λονδίνο, μόλις τρία χρόνια μετά την ανατροπή από τους αντάρτες του Φιντέλ Κάστρο της φιλοαμερικανικής κυβέρνησης του Μπατίστα στη Κούβα.

rollings3

Ωστόσο η επαναστατική κυβέρνηση του Κάστρο θεώρησε συγκροτήματα όπως οι Rolling Stones και οι Beatles ως επικίνδυνα ανατρεπτικά και απαγόρευσε την μουσική τους στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. «Ο χρόνος αλλάζει τα πάντα», δήλωσε ο 72χρονος σήμερα Μικ Τζάγκερ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αβάνας την Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, φωτογραφίες: The Guardian

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here