Ισπανία: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στις Κανάριες Νήσους – 2.500 κάτοικοι εγκατέλειψαν προληπτικά τα σπίτια τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από την Τετάρτη στη νήσο Λας Πάλμας, που ανήκει στο σύμπλεγμα των Καναρίων Νήσων, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν τρία αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ περίπου 2.500 κάτοικοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Επιπλέον, η πυρκαγιά έχει κοστίσει τη ζωή στον 54χρονο δασοφύλακα Φρανθίσκο Χοσέ Σαντάνα, η σωρός του οποίου εντοπίστηκε χθες, όπως ανακοίνωσε η η συνδικαλιστική ένωση UGT.

Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών των Καναρίων Νήσων στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν καταστραφεί περίπου 35.000 στρέμματα στο νησί, εξαιτίας της πυρκαγιάς, ενώ ταυτόχρονα οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

Ακόμη, η εκπρόσωπος Τύπου των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών των Καναρίων Νήσων σημείωσε ότι γύρω στους 2.500 εκ των 86.000 κατοίκων του νησιού, το οποίο έχει κηρυχθεί από την Unesco προστατευόμενη περιοχή της βιόσφαιρας, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για προληπτικούς λόγους.

Τέλος, η πυρκαγία προκλήθηκε από έναν 27χρονο Γερμανό, ο οποίος συνελλήφθη από τις τοπικές αρχές, ενώ τα στοιχεία του δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Κατά την ομολογία του, ο 27χρονος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι «προκάλεσε την πυρκαγιά κατά λάθος, ενώ έκανε την ανάγκη του (…) και έβαλε φωτιά στο χαρτί τουαλέτας που χρησιμοποίησε, προκειμένου να μην αφήσει σκουπίδια».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here