Ισπανία: Κοντά στο σχηματισμό κυβέρνησης Σοσιαλιστών – Podemos

 

Κοντά στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού των κομμάτων της αριστεράς βρίσκεται η Ισπανία, αφού οι Podemos ήραν τους περιορισμούς που είχαν θέσει προκειμένου να διαπραγματευθούν με το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE).

Ο επικεφαλής των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, απαιτούσε μέχρι τώρα από τους Σοσιαλιστές να ταχθούν ανοικτά εναντίον μιας συμμαχίας με το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos και ζητούσε μια συνάντηση τετ-α-τετ με τον αρχηγό των Εργατικών Πέδρο Σάντσεθ.

 Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ωστόσο, δήλωσε πως αποδέχεται την πρόταση που έκανε ο επικεφαλής του μικρού κόμματος οικολόγων και κομμουνιστών της Ενωμένης Αριστεράς (IU) Αλμπέρτο Γκαρθόν για συνομιλίες ανάμεσα σε ομάδες διαπραγματευτών του PSOE, των Podemos, της IU και του Συμβιβασμού.

«Αυτό μου φαίνεται λογική ιδέα. Η ιδέα είναι καλή και είπα ναι… Είμαστε διαθέσιμοι οι ομάδες μας να συναντηθούν και να συνομιλήσουν» είπε χαρακτηριστικά ο Ιγκλέσιας.

Ο επικεφαλής του Podemos δήλωσε επίσης πως ο κίνδυνος να δει το PSOE να συμμαχεί με το Ciudadanos δεν υφίσταται πλέον, καθώς το φιλελεύθερο κόμμα απέκλεισε χθες το ενδεχόμενο να μπει στην κυβέρνηση. «Το πολύ πολύ να απόσχουν» υπέρ του PSOE, υπογράμμισε ο Ιγκλέσιας.

Πάντως ο επικεφαλής των Podemos δεν εγκατέλειψε τη θέση του υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας κάτι στο οποίο οι Σοσιαλιστές είναι κάθετα αντίθετοι.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here