ΙΣΑ: Γραμμή καταγγελιών για ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία

Τηλεφωνική γραμμή στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να καταγγέλλουν ελλείψεις που διαπιστώνουν κατα τη νοσηλεία τους στο Εθνικό Σύστημα υγείας, εγκαινίασε ο ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Σε ανακοίνωση του του Συλλόγου αναφέρεται ότι ο ΙΣΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις σοβαρές δυσλειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας που απειλούν τη δημόσια υγεία.

«Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Δημόσια νοσοκομεία τα οποία παραμένουν ακέφαλα και με άδεια ταμεία είναι πλέον οριακή. Στο νοσοκομείο «Λαϊκό», δεκάδες καρκινοπαθείς έμειναν χθες χωρίς θεραπεία καθώς δεν υπήρχαν κονδύλια για την αγορά φαρμάκων», τονίζεται χαρακτηριστικά.

“Τα περισσότερα Δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που υποβαθμίζουν δραματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο ΙΣΑ ανταποκρινόμενος στο ρόλο του ως θεματοφύλακας της Δημόσιας υγείας καθιερώνει γραμμή καταγγελιών και ζητά από τους πολίτες να δηλώνουν τις ελλείψεις που διαπιστώνουν. Ο ΙΣΑ θα παρεμβαίνει ζητώντας να αποδοθούν ποινικές και ηθικές ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση”, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν τη τηλεφωνική γραμμή 2130117372 από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ για να καταγγέλλουν ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here