Ιράκ -τώρα απαγχονιζουν οι «καλοί»….

Η κυβέρνηση του Ιράκ απαγχόνισε σήμερα 36 τζιχαντιστές που καταδικάστηκαν για την «σφαγή στο Σπέιχερ», επιθεση σε πρώην αμερικανική βάση στο Τικρίτ, όπου είχαν σκοτωθεί 1.700 άοπλοι και νεοσύλλεκτοι στρατιώτες -από τους 4.000 νεοσύλλεκτους του στρατοπέδου οι τζιχαντιστές σκότωσαν επιλεκτικά μόνον τους σιίτες και γενικά όσους δεν ήταν σουνίτες.

Η επίθεση είχε γίνει στις 12 Ιουνίου του 2014 στο στρατόπεδο Σπέιχερ από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, καθώς αυτοί προωθούνταν νικηφόρα στο Βόρειο Ιράκ. Το ISIS είχε δώσει τότε με μεγάλη περηφάνεια στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τις αγριότητες.

Έναν χρόνο αργότερα βρέθηκαν στην περιοχή μαζικοί τάφοι.

Οι απαγχονισμοί στο Ιράκ έφτσαν πάντως με τους σημερινούς, τους 136 μέσα στο 2016, κάτι που εγείρει ενστάσεις από πολλές οργανώσεις, της Διεθνούς Αμνηστείας περιλαμβανομένης, καθώς (πέραν της θανατικής ποινής αυτής καθαυτής και του τρόπου εκτέλεσης) οι δίκες γίνονται και με συνοπτικές διαδικασίες που διόλου δεν διασφαλίζουν την στοιχειώδη υπεράσπιση των κατηγορουμένων. Το κυριώτερο βέβαια, είναι ότι διόλου δεν διασφαλιζουν την ειρήνη στην «μετά-ΙΣΙΣ» εποχή.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ

Η βάρβαρη απάντηση στη βαρβαρότητα πάντως δεν απαλείφει τον αποτρόπαιιο χαρακτήρα της δολοφονίας άοπλων νεοσύλλεκτων

Συγκεκριμένα, μερικοί στρατιωτικοί είχαν δώσει άδεια στους νεαρούς νεοσύλεκτους (πιθανόν εσκεμμένα, και σε συνεννόηση με τους τζιχαντιστές, για να πέσουν στην παγίδα άοπλοι). Τους ειπώθηκε ότι για  15 μέρες μπορουν να επισκεφθούν με πολιτικά τις οικογένειές τους. Χιλιάδες νέα παιδιά έφυγαν απο το στρατόπεδο καιάρχισαννα βαδίζουν στο δρόμο κάνοντας ωτοστόπο και περιμένοντας λεωφορεία για να πάνε στα χωριά και στις πόλεις τους

Τότε σταμάτησαν δύο λεωφορεία. Ένα από αυτά τα οδηγούσε ο ανιψιός του Σαντάμ Χουσεϊν και είχε μαζί του δέκα ενόπλους. Είπαν στους νεοσύλλεκτους ότι εκπροσωπούν αραβικές φυλές και τους διέταξαν να τους ακολουθήσουν μέχρι να βρουν λεωφορεία για τη Βγαδάτη. Ομως ενώ στους νεαρούς επικρατούσε ανησυχία έως και πανικός, αλλά δίσταζαν να ακολουθήσουν, κατέφθσσαν λεωφορεία γεμάτα ενόπλους του ISIS και τους μετέφεραν όλους υπό την απειλή των όπλων σε μια ερημική περιοχή, όπου τους έδεσαν  και τους  έσφαξαν…. Αναρτήθηκαν βίντεο με αποκεφαλισμούς  και απαγχονισμούς καθώς και με «απλές» εκτελέσεις με σφαίρες, ενώ οι τζιχαντιστές πανηγύριζαν φορώντας μάσκες και κουκούλες….

Την ιστορία αφηγήθηκαν μερικοί που υποκριθηκαν τους νεκρούς καλύπτοντας το σώμα τους με το αίμα των άλλων ή κρύφτηκαν κάτω από πτώματα….

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here