Ιράκ: Ομαδικός τάφος 100 αποκεφαλισμένων θυμάτων από ISIS

H απελευθέρωση εδαφών στη Μοσούλη από τις Ιρακινές δυνάμεις αποκαλύπτει θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους. Ετσι, την Δευτέρα, σε κοινότητα που ανακτήθηκε από τους τζιχαντιστές νότια της Μοσούλης ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος με 100 σορούς ατόμων που είχαν αποκεφαλιστεί.

«Η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακάλυψε έναν ομαδικό τάφο δυτικά του Χαμάμ αλ Άλιλ, σε μια σχολή γεωπονίας» ανέφερε η ιρακινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η μικτή επιχειρησιακή διοίκηση, η οποία επιβλέπει τις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ, ανέφερε ότι «οι ιρακινές δυνάμεις ανακάλυψαν […] 100 πτώματα αμάχων με κομμένα κεφάλια» στη σχολή και ότι ομάδες ειδικών αναμένεται να μεταβούν στον τόπο του ευρήματος για να διεξαγάγουν έρευνα.

Αφού μπήκαν στη Μοσούλη από τα ανατολικά, οι ιρακινές δυνάμεις κινούνται από νότο τη Δευτέρα, και ανέκτησαν την πόλη Χαμάμ αλ Άλιλ. Άνοιξαν έτσι τον δρόμο προς το νότιο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται το διεθνές αεροδρόμιο και μια τεράστια στρατιωτική βάση, η οποία είχε εγκαταλειφθεί τον Ιούνιο του 2014, όταν το Ισλαμικό Κράτος είχε καταλάβει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here