Ιράκ: Ένοπλη επίθεση σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου

Ένοπλοι καμικάζι εισέβαλαν σε μια εγκατάσταση επεξεργασίας φυσικού αερίου στο βόρειο Ιράκ, σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους και τοποθέτησαν πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς πριν καταφέρουν οι δυνάμεις ασφαλείας να ανακτήσουν τον έλεγχο του χώρου, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας. Άλλη επίθεση σημειώθηκε αργότερα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Η εισβολή ενόπλων βομβιστών στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα, τουλάχιστον τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με χειροβομβίδες, έσπασαν την εξωτερική πύλη του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου ΑΒ2, που απέχει 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ. Οι δράστες χτύπησαν δύο φύλακες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τέσσερις εργαζόμενους στην αίθουσα ελέγχου του σταθμού και τοποθέτησαν βόμβες, εκ των οποίων εξερράγησαν τουλάχιστον οι πέντε.

Άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έφτασαν στην περιοχή, κατάφεραν να ανακτήσουν τον πλήρη έλεγχο του σταθμού και να απελευθερώσουν 15 εργαζόμενους που είχαν κρυφτεί σε μια άλλη αίθουσα. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν οι δράστες σκοτώθηκαν ή αν είχαν προλάβει να διαφύγουν.

Η δεύτερη επίθεση

Μια άλλη ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο βόρειο Ιράκ και πυροδότησε εκρηκτικά ανατινάζοντας μια δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν θύματα από τη δεύτερη επίθεση. Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζονται.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here