Δεύτερο εισαγγελικό «όχι» για την έκδοση δύο ακόμη Τούρκων αξιωματικών: Είναι ικέτες

Κατά της έκδοσης άλλων δύο Τούρκων αξιωματικών, που δικάζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου τάχθηκε ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ανάλογη πρόταση είχε κάνει χθες και η συνάδελφός του, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θεοδώρου για τους δύο πρώτους εκζητούμενους, υποστηρίζοντας ότι αν εκδοθούν στην Τουρκία δεν θα έχουν δίκαιη δίκη.

«Θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας αν λέγαμε οτι δεν συμβαίνει τίποτα στην Τουρκία. Και μόνον η πιθανότητα ότι θα περισταλούν τα δικαιώματά τους, και μόνον αυτή η πιθανότητα μικρή ή μεγάλη, που εμενα παει στη βεβαιότητα, νομιζω ότι είναι λόγος απαγορευτικός για την έκδοσή τους», ανέφερε ο εισαγγελέας, τονίζοντας ότι οι εκζητούμενοι είναι ικέτες.

«Το δικαστηριο ελέγχει αν είναι βάσιμος ο φόβος δίωξης του προσώπου. Και το ερωτημα εδώ είναι: Αλήθεια υπάρχει στοιχείο στη δικογραφία που να διασφαλίζει ότι θα υπάρξει δίκαιη δίκη; Μήπως εχουμε παρέκκλιση απο τα αρθρα της ΕΣΔΑ;» , πρόσθεσε ο κ.Βουρλιώτης.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here