Μουζάλας: Ικανοποίηση από την καταδίκη της Αυστρίας, βλέπει όμως δύσκολες ώρες

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας για την πολιτική στήριξη που έλαβε στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ από τις περισσότερες χώρες-μέλη όταν η Ελλάδα κατέθεσε τις αιτιάσεις της για την μονομερή πολιτική της Αυστρίας και τη πρωτοβουλία της να συγκαλέσει στη Βιέννη μίνι σύσκεψη για το προσφυγικό.

Μιλώντας στη σύνοδο, ο υπουργός τόνισε ότι η στάση της Αυστρίας είναι μονομερής, δεν είναι φιλική, παραβιάζει παλαιότερες αποφάσεις των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ και βλάπτει την Ελλάδα, αφαιρώντας της τον χρόνο που χρειάζεται για να προετοιμαστεί ενώ συγχρόνως βλάπτει την ΕΕ γιατί προβάλει εθνικές μονομερείς λύσεις σε συνδυασμό με άλλα κράτη (Βίζεγκραντ) και κράτη που δεν είναι μέλη της ΕΕ.

Ο Γ. Μουζάλας αρνήθηκε ότι υπήρξε «ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα» κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αντίθετα είπε ότι το κλίμα ήταν φιλικό, καθώς εκφράστηκε η αντίθεση στις μονομερείς ενέργειες από την πλειοψηφία των χωρών.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπήρξε μικρή ένταση με δεδομένες τις διαφορές απόψεων Αθήνας και Βιέννης επί του θέματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δεν έκρυψε επίσης ότι ενδέχεται να περάσει η Ελλάδα τις επόμενες ημέρες «δύσκολες ώρες», σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα τα καταφέρουμε».

Ο Γ. Μουζάλας ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια από την Ευρώπη, σημείωσε όμως ότι η Αθήνα έχει εκπονήσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης το οποίο έχει κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στην Ολλανδική Προεδρία της ΕΕ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here