Ιερώνυμος σε Τσίπρα: Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλον

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI(ΧΡ. ΜΠΟΝΗΣ)

Εκκληση για συνεργασία πολιτείας και Εκκλησίας, απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, από τον Αγιο Ευστράτιο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Συγκεκριμένα κατά την ομιλία του στο Μουσείο Δημοκρατίας παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο κ.Ιερώνυμος είπε: «Κύριε πρωθυπουργέ υπάρχει αναβρασμός και πρέπει να προλάβουμε. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι μας. Να βάλουμε πλάτη. Δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Ιερώνυμος ανέφερε πως δεν πρέπει να αφήνουμε πείσματα, «πράγματα που μας έχουν πληγώσει και μας πληγώνουν, τα οποία αν τα αναλογιστεί κανείς είναι χωρίς σοβαρότητα».

Από τη πλευρά του ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Aρχιεπίσκοπο για την «εξαιρετική ιδέα να έρθουμε μία τέτοια ημέρα σ’ έναν ιστορικό και μαρτυρικό τόπο».

Οι δηλώσεις αυτές ε΄χουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς γίνεται έπειτα από μιά μεγάλη σύγκρουση μεταξύ της Εκκλησίας και της πολιτείας για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία.

Στον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος προσκάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα, σ’ αυτή τη μικρή γωνιά της Ελλάδος και εξέφρασε την ανάγκη να κινηθούμε όλοι οι Έλληνες μαζί, ενωμένοι.

«Στο πέρασμα αυτών των λιγοστών παιδιών, στην σημερινή παρέλασή τους, νιώσαμε όλοι μεγάλη συγκίνηση», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, αναφερόμενος στην μαθητική παρέλαση που παρακολούθησε μαζί με τον Πρωθυπουργό στον Άγιο Ευστράτιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε πως όλοι μας έχουμε τάλαντα, χαρίσματα, άλλος πολλά και άλλος λιγότερα. «Υποχρέωση μας είναι να τα αυξήσουμε αυτά τα χαρίσματα, όχι για τον εαυτό μας, αλλά για τους άλλους».

Ακόμη ο Αρχιεπίσκπος ζήτησε επίμονα όλοι μας να κάνουμε την ιστορία σύμβουλό μας, αδελφό και φίλο μας, «Πρέπει χωρίς προκαταλήψεις να δούμε τί μπορούμε να διδαχθούμε από την ιστορία του τόπου. Να μη φοβηθούμε, έστω και αν έρχεται κόντρα στις πεποιθήσεις μας, να βρούμε τα καλά πράγματα που αξίζει να επαναλάβουμε και όσα άσχημα πρέπει να αποφύγουμε. Από τα καλά και τα άσχημα διδάγματα είναι γεμάτη η ιστορία μας» κατέληξε.

Μετά την εκδήλωση στο Μουσείο Δημοκρατίας ο Αρχιεπίσκοπος και ο Πρωθυπουργός είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here